-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό Έκθεσης που διοργανώνει ο Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (σειρά φωτογραφιών – Νικητήριες φέτος ήταν κορίτσια )

Ρεκόρ συμμετοχής στον διαγωνισμό Έκθεσης που διοργανώνει ο Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (σειρά φωτογραφιών – Νικητήριες φέτος ήταν κορίτσια )

Για 12η συνεχή χρονιά ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικάνορα δίνει βήμα στους  μαθητές των  Ε’ και  ΣΤ’ Τάξεων των  Δημοτικών Σχολείων της περιοχής μας να εκφραστούν μέσα από τις εκθέσεις για το πώς βιώνουν διάφορα γεγονότα  που λαμβάνουν χώρα  είτε στην ζωή τους είτε στην περιοχή μας και φυσικά στην ιδια την κοινωνία μας

Η αφορμή για το  θέμα της έκθεσης φέτος έδωσαν τα  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατά του Οθωμανικού Ζυγού.

“Ποια πιστεύεις οτι είναι η κορυφαία ηγετική φυσιογνωμία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και γιατί;”

 

Της Θεοδώρας Κωτσοπούλου

Στον  διαγωνισμό  πήραν μέρος  130  μαθητές και μαθήτριες από  όλα σχεδόν τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς ενώ η εκδήλωση   βράβευσης των παιδιών που διακρίθηκαν  έγινε την Κυριακή το πρωί παρουσία του μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικου  στην κατάμεστη από κόσμο  του Ι.Ν Αγίου Νικάνορα.

Αξία έχει η συμμετοχή

Ο κ. Καλλινικος και ο  Πατέρας Ελευθέριος  συνεχάρησαν   τα παιδιά που βραβεύτηκαν καθώς επίσης και τα παιδιά που συμμετείχαν, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπαν , «αξία έχει η συμμετοχή».

Στα  3  παιδιά που βραβευτήκαν δόθηκε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικάνορος ένα χρηματικό ποσό, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν από ένα έπαινο συμμετοχής

Τα παιδιά  που  διακρίθηκαν  είναι:

Με την σειρά τα παιδιά που βραβευτήκαν  1- 2 και 3

Εύφημος Μνεία:

 

 

 

 

 

 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής της Ν.Δ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο εκπρόσωπος της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η Διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η Αντιδήμαρχος Καστοριάς Όλγα Θεοχάρη και ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστάσιος  Ξανθόπουλος.

Οι μαθητές που βραβεύθηκαν ήταν οι εξής:

1ο βραβείο (150 €) : Μαρία Σερέκου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

2ο βραβείο (100€): Βασιλική Ζωή Γκλαβίνα από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς

3ο βραβείο (50€): Γράσια Παρασκευή από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς.

Επαίνους έλαβαν:

Ραφαηλία Κατσάνου (1ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς)

Άγγελος Παναγιωτίδης (Δημ. Σχολείο Μεσοποταμίας)

Ελπινίκη Τούφα (2ο Δημ. Σχολείο Μανιάκων)

Έλενα Παπάζογλου (3ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς)

Άγγελος Μπεσίμογλου (7ο Δημ. Σχολείο Καστοριάς)

Παναγιώτης Λαμπής (5ο Δημ. Σχολείο Άργους Ορεστικού)

Αναστασία Παπαδημητρίου (Πειραματικό Σχολείο Καστοριάς)

Top
Enable Notifications OK No thanks