-
Αρχική > Απόψεις > Μεγάλη η απουσία των Καστοριανών απο το 8ο Run Greece(Που οφείλεται ;;;)

Μεγάλη η απουσία των Καστοριανών απο το 8ο Run Greece(Που οφείλεται ;;;)

,

Η Μεγάλη φυγή των καστοριανών στα νησιά για εργασία  φάνηκε και χθες στο   8ο Run Greece, καθώς απο τις 1.500 συμμέτοχες των αθλητών το 75% ήταν απο τους γειτονικούς νομούς.

Πτολεμαΐδα Κοζάνη ,Φλώρινα,  Γρεβενά,  ακόμη  αθλητές ήρθαν και απο την Βέροια,  ενώ μόνο το 25% σύμφωνα με τα επίσημα  στοιχεία ήταν οι αγωνιζόμενοι απο την περιοχή μας.

Ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει ειδικά  για την μεγάλη φυγή των συμπολιτών μας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει την ΠΕ Καστοριάς  πολλά και γνωστά πέρα  από την πανδημία, εκείνο που μαστίζει  βασικά την περιοχή μας είναι η μεγάλή ανεργία

Όλα ξεκινούν από την δουλειά, και οι τοπικές αρχές στην σημερινή εποχή καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δίπολο ιδιαίτερα απαιτητικό: την συμβολή τους στην δημιουργία θέσεων εργασίας και την ικανοποίηση της ποιότητας ζωής.

Εν κατακλείδι όπως και να έχει, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις που να λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες και τα δικαιώματα  των κατοίκων της περιοχής μας και  ειδικά σε μια περίοδο που βιώνουμε δύσκολες καταστάσεις  με την ανεργία να έχει ξεπεράσει  το 50% και τον μεγάλο αριθμό  νέων  που  φεύγει  από την πόλη μας η οποία θυμίζει ακόμη και τις μεσημεριανές ώρες πόλη φάντασμα.

Ο Παρατηρητής

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks