-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Έκτακτη είδηση ολοκληρώθηκε η δίκη  για την παροχή μολυσμένου νερού στο Δισπηλιό (ποιοι κρίθηκαν ένοχοι ) 

 Έκτακτη είδηση ολοκληρώθηκε η δίκη  για την παροχή μολυσμένου νερού στο Δισπηλιό (ποιοι κρίθηκαν ένοχοι ) 

 Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο δικαστήριο Καστοριάς η δικη των 13 κατηγορουμένων για την παροχή μολυσμένου νερού στο  δικτύου ύδρευσης του οικισμού Δισπηλιού, τον Ιούνιο του 2018, από επικίνδυνες τοξικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην κατεργασία γουνοδερμάτων.

 Ένοχος  κρίθηκε ο πρόεδρος του  διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ  κ Μπαμπάκος και  ο και ο διευθυντής  της ΔΕΥΑΚ κ Διαμαντόπουλος ενώ αθώα κριθήκαν τα 11 μελη

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ εκείνης της περιόδου,
καθώς και διοικητικά στελέχη της επιχείρησης που εμπλέκονται στην διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον τότε Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ  Γεώργιο Μπαμπάκο και τον Διευθυντή της επιχείρησης Παναγιώτη Διαμαντόπουλο. Ενώ αθώοι κρίθηκαν τα υπόλοιπα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν 5 μήνες με αναστολή στον Γεώργιο Μπαμπάκο και 1 χρόνο με αναστολή στον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο γιατί δεν ενημέρωσαν έγκαιρα τους πολίτες του Δισπηλιού κατά το επίμαχο διάστημα

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Το θέμα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής Δισπηλιού – Αμπελοκήπων ανέδειξε από τις 14 Ιουνίου η Καστοριανή Εστία με δημοσίευμα όπου ουσιαστικά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου που έρχεται.
Μία εβδομάδα μετά στις 21 Ιουνίου επανήλθε με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της προκαλώντας έντονες αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων του Δισπηλιού οι οποίοι έσπευσαν να ζητήσουν διευκρινίσεις για το
θέμα από την ΔΕΥΑΚ.
Δύο μέρες μετά η Δημοτική Επιχείρηση με δελτίο τύπου καθησυχάζει τους κατοίκους λέγοντας ότι “η ανίχνευση της επικίνδυνης χημικής ουσίας κυμαίνεται σε επιτρεπτά όρια δηλαδή γύρω στα 7 mg/lt.
Και για να είναι πιο πειστική απέδωσε τις πληροφορίες σε “φήμες” . Αλλά πριν περάσουν 10 μέρες η ΔΕΥΑΚ αναγκάζεται με δελτίο τύπου όχι μόνο να παραδεχθεί το δημοσίευμα αλλά και να σημάνει συναγερμό γιατί οι τιμές του συγκεκριμένου ρύπου στην τελευταία μέτρηση εκτοξεύθηκαν στα 50mg/lt.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks