-
Αρχική > Πολιτισμός > Καστοριά : Η αξία των πολιτιστικών συλλόγων -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Καστοριά : Η αξία των πολιτιστικών συλλόγων -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Oι πολιτιστικοί σύλλογοι συνιστούν πολύτιμα δυναμικά μορφώματα κάθε υγιούς κοινωνίας χάρη στον σημαντικότατο λειτουργικό ρόλο που επιτελούν μέσα σε αυτές.

• Τρείς είναι οι κυριότερες συνεισφορές τους:

• Πρώτον, αποτελούν ζωντανές τράπεζες συλλογικής μνήμης καθώς -έκαστος στον τομέα του- διασώζουν πολύτιμα ψήγματα και επιτεύγματα του παρελθόντος, στοιχεία που διαφορετικά θα είχαν αδυνατίσει, ξεχαστεί ή και ολοκληρωτικά απαλλοτριωθεί και σβήσει.

• Δεύτερον προσφέρουν μια σημαντικότατη διέξοδο στην ανάγκη του κάθε ατόμου να συνασπίζεται, να επικοινωνεί, να δρα ομαδικά και να ψυχαγωγείται με τον πλέον θετικό, παραγωγικό και χρήσιμο για τον εαυτό του και τους άλλους τρόπο.

• Τρίτον αποτελούν αξιόλογες ατραξιόν και κίνητρο προσέλκυσης θεατών στα δρώμενα τους, στις κοινές τους εκδηλώσεις και στις παραστάσεις που μεταξύ τους συν-διοργανώνουν. Με αυτά καταφέρνουν να φέρνουν στην πόλη και στην περιοχή τους ένα κοινό, το οποίο διαφορετικά θα απείχε. Καταφέρνουν να ασκούν μια επικοινωνιακή και διαφημιστική πολιτική η οποία -αν ασκούνταν με διαφορετικό τρόπο και μέσα από τα κανονικά κανάλια marketing- θα αποτιμούνταν πολύ περισσότερο σε χρήμα, χρόνο και κόπο.

• Για όλους αυτούς τους λόγους οι πολιτιστικοί σύλλογοι κάθε περιοχής είναι άξιοι κάθε στήριξης από τις τοπικές αρχές.

• Οπως άξιος επαίνου είναι και ο κάθε τοπικός άρχοντας ή φορέας που αντιλαμβάνεται την σημαντικότητα του ρόλου τους και δεν διστάζει να τους επιδοτεί.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks