-
Αρχική > Ελλάδα > Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός κράτησε γερά το τιμόνι στην πανδημία – Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με 14.000 υγειονομικούς (VIDEO)

Καλαφάτης: Ο πρωθυπουργός κράτησε γερά το τιμόνι στην πανδημία – Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με 14.000 υγειονομικούς (VIDEO)

Την πεποίθηση πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «κράτησαν γερά το τιμόνι» στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στο Forum του Λευκού Πύργου με θέμα «Η μετά COVID-19 εποχή – Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Ο κ. Καλαφάτης κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε στο διεθνές συνέδριο πως «η πανδημία του κορωνοϊού έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας και πολλές επαναξιολογήσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία ανέδειξε περισσότερο από ποτέ τη σημασία ενός προετοιμασμένου συστήματος υγείας με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Ανέδειξε τον ηρωισμό γιατρών και νοσηλευτών».

«Ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις που ξέραμε ότι μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος»

Ενώ αναφερθείς στην κυβερνητική διαχείριση σημείωσε πως στο διάστημα της πανδημίας «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κράτησαν γερά το τιμόνι σε αυτή τη δυστοπική παγκόσμια κατάσταση. Πήραν δύσκολες, όχι ευχάριστες αποφάσεις, που ξέραμε ότι κουράζουν, ότι είχαν οικονομικές επιπτώσεις, που ξέραμε ότι μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος. Μπροστά στην ανάγκη να σωθεί έστω και μια ζωή παραπάνω δεν διστάσαμε. Από την πρώτη στιγμή επιβάλλαμε lockdown σωτηρίας, νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Μάλιστα σημείωσε πως η κυβέρνηση προσπάθησε να κερδίσει χρόνο ενισχύοντας το ΕΣΥ. «Οι κλίνες στις ΜΕΘ υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 1.300, αξιοποιήθηκαν τα στρατιωτικά νοσοκομεία αλλά και το σύνολο των μονάδων του ιδιωτικού τομέα. Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με 14.000 γιατρούς, νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό», όπως επεσήμανε.

«Δώσαμε κίνητρα σε ιδιώτες για την ενίσχυση του ΕΣΥ»

Ενώ μίλησε και για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα όπου κρίθηκε απαραίτητη. «Σε περιοχές που αντιμετώπισαν αυξημένη πίεση όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία δώσαμε κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για την ενίσχυση του συστήματος υγείας και όπου δεν επαρκούσαν υπήρξε επίταξη των υπηρεσιών τους».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks