-
Αρχική > Συνταγές > Πεντανόστιμο παστίτσιο με αφράτη βελούδινη κρέμα – δεν έτυχε… πέτυχε!

Πεντανόστιμο παστίτσιο με αφράτη βελούδινη κρέμα – δεν έτυχε… πέτυχε!

Υλικά

700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 έως 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
2 φύλλα δάφνης
1 ποτηράκι κρασί
Αλάτι πιπέρι και λίγη κανελίτσα
1 πακέτο πένες ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο μέχρι να διαλύσει και να ασπρίσει. Συνεχίζουμε με το κρεμμύδι να σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη ντομάτα και όλα τα μπαχαρικά μαζί με λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει να τραβήξει και να μείνει με το λαδάκι του.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά περίπου.
Σουρώνουμε ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στο ταψί λίγο παραπάνω από τις μισές πέννες στρώνουμε ωραία και πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.
Προσθέτουμε πάνω τον κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε τις υπόλοιπες πένες από πάνω, και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.

Υλικά για την μπεσαμέλ

100ml λάδι ή βούτυρο
100gr αλεύρι
1 λίτρο γάλα
Μισό κουταλάκι αλάτι
Λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο
1 αυγό
Μισή κούπα τυρί τριμμένο

Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεστάνει χωρίς να κάψει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα χωρίς να καεί φυσικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συγχρόνως μέχρι να δέσει και να κοχλάσει η κρέμα… ρίχνουμε τα μπαχαρικά το τυρί ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την εστία.

Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε γρήγορα να ομογενοποιηθεί
Ρίχνουμε την κρέμα από πάνω στρώνουμε και πασπαλίζουμε με τυρί.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει ωραίο ρόδινο χρυσαφένιο χρώμα.

Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks