-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Γιώργος Βασιλειάδης: Χιόνια σε πολλές περιοχές της Καστοριάς

Γιώργος Βασιλειάδης: Χιόνια σε πολλές περιοχές της Καστοριάς

Ισχυρός νοτιάς που έδωσε νωρίτερα 64χλμ/ω μέγιστες ριπές ανέμου στην Πτολεμαΐδα και μια μέρα με υψηλή θερμοκρασία που έφτασε όχι και σε τόσο πρωτόγνωρα επίπεδα (18C), καθώς και αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα, η σημερινή μέρα φέρνει κάτι από Λιβύη και Μαρόκο.

Αλλάζει όμως ο καιρός σταδιακά, εκτός τις βροχές που θα έχουμε από εδώ και στο εξής, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταθερή υποχώρηση, ώστε προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, τα χιόνια να είναι σε θέση να σημειωθούν σε πολλές περιοχές κυρίως Καστοριάς – Νεστορίου – Τσοτιλίου άνω των 800μ και πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα.

Φαίνεται πως Κοζάνη, Πτολεμαιδα, Γρεβενά και Φλώρινα θα έχουν μόνο βροχή, με την Καστοριά να έχει αυξημένη πιθανότητα για μια σύντομης διάρκειας χιονόπτωση το ξημέρωμα του Σαββάτου που θα μετατραπεί σε βροχή.
Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όπως είναι πιθανή η έλευση ψυχρών αερίων μαζών, με τον χειμώνα να δηλώνει παρόν με πολύ μεγάλη καθηστέρηση. Ζωντανή εικόνα από την κάμερα της Σαμαρίνας, που σήμερα το βράδυ, αναμένεται να ντυθεί στα λευκά.

Γιώργος Βασιλειάδης
Προγνώστης Καιρού

Top
Enable Notifications OK No thanks