-
Αρχική > Απόψεις > Καστοριά  SOS  : Συνεχίζονται οι Απατεωνιές στο διαδίκτυο Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Καστοριά  SOS  : Συνεχίζονται οι Απατεωνιές στο διαδίκτυο Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

– Τα κυρίως ζητούμενα από τους απατεώνες του διαδικτύου είναι δύο. Είτε να καταφέρουν το αφελές τους θύμα να τους δώσει έναν τραπεζικό κωδικό, είτε να πατήσει επάνω σε ένα παγιδευμένο link.

Εάν το κάνει τότε αυτομάτως θα χάσει τα λεφτά των καταθέσεων του ή θα διαχυθεί από εκεί μέσα στον υπολογιστή του ένα κακόβουλο λογισμικό και ο υπολογιστής του θα πάψει να είναι δικός του. Ο,τιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτόν θα σαρωθεί με προοπτική είτε να υποκλαπεί, είτε να αλλοιωθεί, είτε να διαγραφεί

Το μεγάλο θέμα για τους απατεώνες είναι πως θα κάνουν το θύμα να τσιμπήσει και να κάνει την μοιραία κίνηση. Εκεί είναι που κατά κόρον χρησιμοποιούν την ψυχολογία. Ποια είναι τα βασικά κίνητρα του ανθρώπου? Ο φόβος, η απληστία το σεξ και η περιέργεια. Όλα αυτά στα χέρια των απατεώνων του διαδικτύου αποτελούν μοναδικά εργαλεία. Αυτά είναι που κυρίως χρησιμοποιούν προκειμένου να πετύχουν τον σκοπό τους. Προχθές λοιπόν έλαβα ένα email το οποίο έλεγε πως το δέμα που περίμενα είχε πια φτάσει στο ταχυδρομείο. Πατήστε εδώ, στο τάδε link, μού είπαν γιατί στο τσακ είναι οι ταχυδρομικοί να το ξαναστείλουν πίσω. Ίσα ίσα που τους προλάβαινα…

Το πάτησα? Χμμμμμ, στο τσακ συγκρατήθηκα. Γιατί όντως περίμενα δέμα. Την τελευταία στιγμή μόνο σκέφτηκα πως τα ΕΛΤΑ ποτέ δεν στέλνουνε emailια για να ειδοποιούν. Στην καλύτερη τους στέλνουν SMS. Μια άλλη φορά μου στείλανε ειδοποίηση από την Εθνική τράπεζα.

Συγγνώμη, αλλά ξέρετε ο λογαριασμός σας έχει μπλοκαριστεί και για να τον ξεμπλοκάρετε πατήστε εδώ να κάνετε επικαιροποίηση των στοιχείων σας. Πω ρε φίλε! Σε πατάνε ακριβώς εκεί που πονάς. Πάνε τα καημένα τα λεφτουδάκια μου σκέφτεσαι και κουνάς το ποντίκι κατά το link, έτοιμος να πατήσεις. Μισό λεπτό!!!! Εχω εγω λογαριασμό στην Εθνική? Όχι δεν έχω. Για άλλη μια φορά σώθηκα. Σήμερα μου ήρθε ένα ακόμη πιο ανησυχητικό email. Μεγάλη μου τιμή δηλαδή γιατί το υπογράφανε πολύ μεγάλες προσωπικότητες.

Ο επικεφαλής της Interpol, ο Υπαρχηγός της Κυπριακής αστυνομίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο επικεφαλής του Αρείου Πάγου και κάτι άλλοι πολύ αξιοπρεπείς κύριοι. Ολοι αυτοί ασχολήθηκαν μαζί μου γιατί με τσάκωσαν, λέει, να κάνω διακίνηση πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο και έτσι και δεν πατούσα το link που μου δίνανε, κούνια που με κούναγε. Θα δημοσιοποιούσαν, λέει, τα προσωπικά μου δεδομένα και θα με κάνανε ρεζίλι…

Τωρα, εδώ μεταξύ μας που τα λέμε, δεν υπάρχει φυσιολογικός άνθρωπος σε αυτό το ντουνιά που να μη ρίχνει καμιά ματίτσα που και που στις τσόντες του διαδικτύου. Ετσι ρε αδελφέ, κομμάτι για την όρεξη, ίσα για να μη ξεχνιόμαστε και να ανάβουνε τα αίματα… Οπότε, όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως την έχουμε σε κάποιο βαθμό λερωμένη την φωλιά μας.

Η απειλή είναι απολύτως βάσιμη και υποκινεί φόβο. Ρε λες να με τσακώσανε και να μου κάνουνε κανά χουνέρι? Σκέφτηκα. Και πήγα πάλι να το πατήσω το ρημάδι το link αλλά με έσωσε μια λεπτομέρεια. Παιδικό πορνογραφικό υλικό διακινώ έλεγε μια πρόταση. Τσιτσίνιασα, γιατί τέτοιο πράμα ούτε άνοιξα καμία φορά ούτε και θα ανοίξω.

Είναι τελείως έξω από τα γούστα μου και πολύ πιο πέρα από τις αρχές μου. Οπότε και πάλι στο παρα-τσακ σώθηκα. Περιμένω να δω τι θα σκαρφιστούνε για την επόμενη φορά και αν θα συνεχίσω να στέκομαι τυχερός κάθε φορά και να την σκαπουλάρω….

Top
Enable Notifications OK No thanks