-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Ποινική δίωξη στον πρώην δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαµανίδη από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ποινική δίωξη στον πρώην δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαµανίδη από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Ο πρώην ∆ήµαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαµανίδης µε την αίτηση του προς το ∆ήµο Εορδαίας ζήτησε να οριστεί δικηγόρος για την υπεράσπισή του ενώπιον του Α΄ Τριµελούς Πληµµελειοδικείου Κοζάνης για ποινική του υπόθεση, µε δαπάνες του ∆ήµου Εορδαίας.

Σύµφωνα δε µε το σχετικό κλητήριο θέσπισµα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κοζάνης, η εν λόγω ποινική δίωξη ασκήθηκε στον ανωτέρω αιτούντα κατόπιν αναφοράς της ελεγκτικής διοικητικής αρχής των Επιθεωρητών – Ελεγκτών του Σώµατος Επιθεωρητών – Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (Σ.Ε.Ε.∆.∆.) και ήδη Εθνικής Αρχής ∆ιαφάνειας.

Η Οικονομική Επιτροπή απέρριψε την αίτηση του πρώην ∆ηµάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαµανίδη καθότι η σε βάρος του ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αναφοράς της ελεγκτικής διοικητικής αρχής των Επιθεωρητών – Ελεγκτών του Σώµατος Επιθεωρητών – Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (Σ.Ε.Ε.∆.∆.) και ήδη Εθνικής Αρχής ∆ιαφάνειας.

Όπως αναφέρει η απόφαση το αδίκηµα που τελεί σε αιτιώδη συνάφεια µε την άσκηση των καθηκόντων του ως ∆ηµάρχου. Εποµένως, κο ανωτέρω δικαιούται να ζητήσει τον ορισµό δικηγόρου προς υπεράσπισή του µε δαπάνες του ∆ήµου Εορδαίας, αλλά΄ εφόσον υποβληθεί καταγγελία ή πορισµατική έκθεση από το δήµο ή την περιφέρεια ή άλλη δηµόσια υπηρεσία ή κατόπιν έκθεσης ή πορίσµατος ανεξάρτητης διοικητικής αρχής και ασκηθεί ποινική δίωξη, τότε ο διωκόµενος αιρετός δεν µμπορεί να ζητήσει την υπεράσπισή του από το Δήμο.

 

πηγή    https://www.prlogos.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks