Tις δυνάμεις τους ενώνουν επτά φορείς της περιοχής μας με μια κοινή συνισταμένη τον συντονισμό μιας σημαντικής δράσης όπως το “Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά” που σύμφωνα με δηλώσεις τους στα τοπικά Μ Μ Ε φέτος οι δράσεις θα είναι πολύ μεγαλύτερες και με πολλές εκπλήξεις.
Στόχος των διοργανωτών μετά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, είναι οι επισκέπτες να παραμείνουν στην Καστοριά σε όλη τη διάρκεια των διακοπών τους Κατά τις άγιες μέρες του Πάσχα και να απολαύσουν τα τοπικά έθιμα των ημερών
Αξίζει να αναφερθεί οτι η Καστοριά είναι η αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας. Η Καστοριά με τα στενά δρομάκια της και τις περισσότερες από εβδομήντα βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες που συναντά ο επισκέπτης σε κάθε γωνιά της πόλης και στα περίχωρα της, αποτελεί έναν όμορφο προορισμό, πόσο μάλλον για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.
Μοναδικής αρχιτεκτονικής και διακοσμημένες με υψηλής τέχνης τοιχογραφίες μεταμορφώνουν την περιοχή της Καστοριάς σε ένα ζωντανό μουσείο βυζαντινού πολιτισμού, καθιστώντας την έναν από τους πιο αγαπητούς θρησκευτικούς προορισμούς της Ελλάδας.
Οι εκκλησίες αυτές χρονολογούνται στην περίοδο από το δεύτερο μισό του 10ου αιώνα μέχρι τον 19ο αι. Ο Ελβετός βυζαντινολόγος Ανρί Γκρεγκουάρ έχει πει: Αν ποτέ η βυζαντινή παράδοση χαθεί, η πόλη της Καστοριάς είναι αρκετή για να γίνει ανάκτησή της.
Στο βίντεο η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε: