-
Αρχική > Διεθνή > Αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα για την απαγωγή του εγγονού του – Έλαβε το κομμένο αυτί το

Αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα για την απαγωγή του εγγονού του – Έλαβε το κομμένο αυτί το

Ως εγγονός ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Ζαν Πολ Γκέτι ο Τρίτος πέρασε μήνες βασανιζόμενος και ξυλοκοπούμενος μέχρι να διαπραγματευτεί λύτρα με την ιταλική μαφία.

Στις 3 τα ξημερώματα της 10ης Ιουλίου του 1973, ο 16χρονος Ζαν Πολ απήχθη από τα μέλη ενός κυκλώματος του ιταλικού οργανωμένου εγκλήματος που ονομαζόταν ‘Ndrangheta, ενώ χαλάρωνε στη διάσημη Piazza Farnese στη Ρώμη.

Ενώ η ‘Ndrangheta, μια οργάνωση τύπου μαφίας της Καλαβρίας, απήγαγε ανθρώπους για λύτρα στη Βόρεια Ιταλία πολλά, αυτή τη φορά πίστευαν ότι είχαν επιτέλους πετύχει το τζακ ποτ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζαν Πολ Γκέτι ο Τρίτος δεν ήταν ένας συνηθισμένος έφηβος: ήταν ο κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας των Γκέτι και ανήκε σε μια από τις πλουσιότερες οικογένειες του κόσμου. Τα χρήματα της οικογένειας δημιουργήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν ο παππούς του ο Ζαν Πολ Γκέτι, ίδρυσε την Getty Oil Company, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκείνη την εποχή.

Μέσω αυτής της εταιρείας, ο ιδρυτής της αναδείχθηκε σε πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής του. Αν και γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν τόσο αγγλόφιλος που μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1950.

Παρά τον τεράστιο πλούτο του, ήταν γνωστό ότι ήταν εξωφρενικά φιλάργυρος, φτάνοντας να εγκαταστήσει μέχρι και καρτοτηλέφωνα στο πολυτελές κτήμα του Sutton Place στο Surrey.

Ο γιος του κληρονόμησε την αγάπη του πατέρα του για τα βρετανικά νησιά, αν και όχι την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Ο νεότερος Γκέτι ήταν φιλάνθρωπος και εργάστηκε επίσης για την εταιρεία του πατέρα του ως διευθυντής της Getty Oil Italiana.

 

https://nassosblog.gr/2023/03/arnithike-na-plirosei-lytra-gia-tin-apagogi-tou-engonou-tou-elave-to-kommeno-afti-tou/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks