Εβδομάδα πληρωμών είναι η επόμενη, καθώς πληρώνονται από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Απριλίου αλλά και το επίδομα προσωπικής διαφοράς σε εκατομμύρια συνταξιούχους. Το μπαράζ πληρωμών ξεκινά από την Τρίτη (απόγευμα Δευτέρας) και ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την εμβόλιμη πληρωμή του μπόνους 200 – 300 ευρώ σε όσους δεν έλαβαν φέτος αύξηση ή έλαβαν μικρότερη από 7%.

Συντάξεις: Έρχονται πληρωμές και «μπόνους» από 27/3 – Ποιοι πάνε ταμείο

Συντάξεις: Έρχονται πληρωμές και «μπόνους» από 27/3 – Ποιοι πάνε ταμείο© Παρέχεται από: Newmoney.gr

Οι συντάξεις Απριλίου

Οι συντάξεις Απριλίου θα ξεκινήσουν να Από τις 28 Μαρτίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Την Tρίτη 28 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Δευτέρας.
  • Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης.
  • Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8. Η καταβολή θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

Τι ποσά θα δουν οι συνταξιούχοι

Στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν πληρώθηκαν οι συντάξεις Μαρτίου σε 572.000 συνταξιούχους πληρώθηκαν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ. Συνεπώς, τα ποσά που είδαν μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι στο τέλος Φεβρουαρίου δεν θα επαναληφθούν. Τα υπερβάλλοντα ποσά θα συμψηφιστούν με τις αυξήσεις του 2024 στο τέλος του έτους.

ENIKOS