-
Αρχική > Διεθνή > Την πούλησε ο πατέρας της για 2.000€: Η διάσωση της 9χρονης που πουλήθηκε ως νύφη σε 55χρονο άντρα

Την πούλησε ο πατέρας της για 2.000€: Η διάσωση της 9χρονης που πουλήθηκε ως νύφη σε 55χρονο άντρα

 Ελισάβετ Πασπαλιάρη

Η μικρή Παρουάνα Μαλίκ ήταν ένα από τα εκατοντάδες κορίτσια που πωλούν οι οικογένειές τους σε πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Η μικρή Παρουάνα, που όπως είχε δηλώσει στους ρεπόρτερ του CNN, ήθελε να συνεχίσει το σχολείο και να σπουδάσει, έκλαιγε ασταμάτητα μέρα και νύχτα όταν έμαθε πως ο πατέρας της αποφάσισε να την πουλήσει σε έναν «μεγάλο άντρα» ως νύφη.

«Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν είχαμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν μεγάλο άντρα», είχε αναφέρει η μικρή στο αμερικανικό δίκτυο ενώ ο πατέρας της τη στιγμή που παρέδιδε την ανυπεράσπιστη κόρη του στον 55χρονο Κόρμπακ τον παρακάλεσε να της φέρεται καλά και να μην την χτυπά.

«Οι νεαρές κοπέλες στο Αφγανιστάν πωλούνται για φαγητό, γιατί αλλιώς οι οικογένειές τους θα πεινάσουν»

 

 

 

Η διάσωση της 9χρονης που πουλήθηκε ως νύφη σε 55χρονο άντρα για ένα κομμάτι ψωμί

Η τραγική ιστορία της 9χρονης προκάλεσε διεθνή κατακραυγή ενώ 24 γυναίκες γερουσιαστές στις ΗΠΑ ζήτησαν από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

η αμερικανική οργάνωση Too Young To Wed (TYTW) βοήθησε για την απελευθέρωση της 9χρονης Παρουάνα και φρόντισε ώστε η ίδια και τα πέντε ανήλικα αδέλφια της μαζί με την μητέρα τους να μεταφερθούν σε μια ασφαλή κατοικία στην επαρχία Χεράτ. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που η οικογένεια θα διαμένει σε σπίτι, αφού επί τέσσερα χρόνια ζούσαν σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη Μπαγκντίς, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν.

Η Στέφανι Σινκλέρ, επικεφαλής της οργάνωσης που διέσωσε την ανήλικη νύφη, δήλωσε στο CNN: «Πρόκειται για μια προσωρινή λύση. Αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε να πωλούνται τα κορίτσια ως νύφες».

9χρονης

Η μικρή Παρουάνα, ενθουσιασμένη που επέστρεψε στην αγκαλιά των δικών της, δήλωσε: «Είμαι στ’ αλήθεια ενθουσιασμένη. Η οργάνωση με απάλλαξε από τον σύζυγό μου, ο σύζυγός μου ήταν μεγάλος».

 

Η μητέρα της, Ρέζα, υποστήριξε πως ήταν αντίθετη στον γάμο, αλλά επέμενε ο σύζυγός της. Η οικογένεια πρόκειται να μείνει στην κατοικία που της εξασφάλισε η αμερικανική οργάνωση όλο τον χειμώνα και σε αυτό το διάστημα θα έχει την πλήρη στήριξη της οργάνωσης.

Αν και στο Αφγανιστάν ο νόμος απαγορεύει τον γάμο σε κορίτσια κάτω των 15 ετών, οι ανήλικες νύφες είναι ένα συχνό φαινόμενο στην χώρα που από τον περασμένο Αύγουστο έχουν αναλάβει τα ηνία οι Ταλιμπάν, ειδικότερα, στις φτωχές αγροτικές περιοχές.

«Οι νεαρές κοπέλες στο Αφγανιστάν πωλούνται για φαγητό, γιατί αλλιώς οι οικογένειές τους θα πεινάσουν», δήλωσε στο CNN η Αφγανή Μαχμπούμπα Σεράζ, ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών.

 

https://www.enimerotiko.gr/

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks