-
Αρχική > Τοπικά νέα >  Μοχθηρος και διαταραγμένος  δημότης έκανε  ζημιά σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

 Μοχθηρος και διαταραγμένος  δημότης έκανε  ζημιά σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ  -Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Ας υποθέσουμε ότι είσαι ένας καλός και συμπονετικός πολίτης, τύπος και υπογραμμός στα κοινωνικά σου καθήκοντα, που δεν δέχεσαι παραβατικότητα γύρω σου ουδεμία κι ούτε μύγα στο σπαθί σου.

Κι ας υποθέσουμε ότι έχεις λόγους να υποπτεύεσαι ότι η Δημοτική μπάντα Καστοριάς δεν έχει σύνθεση και λειτουργία απολύτως νόμιμη. Ότι ο Δήμος προσέλαβε παρανόμως το προσωπικό την στελέχωσε με διαβλητό τρόπο επιτρέπει τα μαθήματα της να εκτελούνται παρατύπως, καθυστερεί μισθοδοσίες κι άλλα τέτοια… Να το πάμε μήπως και λίγο παραπέρα? Να υποπτεύεσαι, ας πούμε, ότι ο αρχιμουσικός, κάθε που ακούει παραφωνίες βγάζει ένα καμτσίκι αλά Ιντιάνα Τζόουνς και τα μαστιγωνει τα παιδιά ή τα αφήνει πεινασμένα μέσα στο υπόγειο μέχρι να μάθουν τα ρεπερτόρια τους ή πιάνει και στομώνει με τσιμέντο τα τρομπόνια, έτσι για να φυσάνε τα κακομοίρικα και να τους πρήζονται τα πνευμόνια κι άλλα τέτοια πολλά παρανοϊκά.

Σου κακοφαίνονται, ας πούμε, όλα αυτά κι επειδή είσαι τύπος με μεγάλη ενσυναίσθηση κι επειδή θέλεις να αντιδράσεις και να διορθώσεις τα κακώς κείμενα, στο μέτρο που περνάει από το χέρι σου, αναλαμβάνεις δράση. Τι κάνεις λοιπόν σε μια τέτοια περίπτωση? Κάνεις δυο νορμάλ πράγματα: Μια μέρα που βλέπεις όλα αυτά τα κακά δρώμενα να λαμβάνουν χώρα εις την πόλιν σου -μα Δευτέρα θάναι αυτή, μα Τρίτη θάναι- σηκώνεις το τηλέφωνο, καλείς την αρμόδια αρχή και υποβάλεις την καταγγελία του ΕΠΩΝΥΜΩΣ. Ως κύριος του εαυτού σου, ως ντόμπρος και σταράτος πολίτης.

ΔΕΝ αφήνεις την κατάσταση να χρονίζει και ΔΕΝ τηλεφωνείς στις αρχές ως ρουφιάνος κουκουλοφόρος κι εν κρυπτω καταδότης, την ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας όταν πλέον η μπάντα έχει βγει και παιανίζει στους δρόμους και όλοι είναι στο παρά πέντε μιας μεγαλειώδους παρέλασης.

Γιατί αν το κάνεις αυτό, τότε δεν κάνεις ζημιά μόνο στον Δήμο/εργοδότη. Δεν κάνεις ζημιά μόνον στα μέλη και στον επικεφαλής της μπάντας. Κάνεις ζημιά σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

. Καθυστερείς το πρόγραμμα, πάς παραπίσω την τελετή κι όλα τα δρώμενα μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση και να αποδειχθούν ως φληναφήματα και αερολογίες οι υποτιθέμενες σου καταγγελίες και οι εικασίες του άρρωστου μυαλού σου. Εφόσον ακολουθείς την δεύτερη αυτή μέθοδο, τότε, καλέ μου καταδότη, θα μας επιτρέψεις και εμάς τους λοιπούς, να αμφιβάλλουμε πολύ -μα πάρα πολύ- για τα αληθινά σου κίνητρα.

Να υποπτευθούμε πως δεν είσαι παρά ένας μοχθηρός και κακορίζικος τύπος, ο οποίος, ίσως και να είχε άλλα συμφέροντα, αν η κατάσταση εξελισσότανε αλλιώς…

Εμένα, εδώ που τα λέμε, όντως το μυαλό μου πάει σε κάποιον πολύ συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά επειδή στοιχεία βάσιμα δεν έχουνε διαρρεύσει, θέλω να ελπίζω πως το πρόσωπο που μου ‘ρχεται κατά νου δεν είναι αυτό που νομίζω.

Και θέλω επίσης να ελπίζω πως, αυτή θα είναι η τελευταία φορά που μια μείζονα διοργάνωση και τελετή και δράση επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου καθυστερεί η και ακυρώνεται εξαιτίας κάποιων τόσο διαταραγμένων δημοτών…

Top
Enable Notifications OK No thanks