-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μια ζεστή αγκαλιά» στη τρίτη ηλικία του γηροκομείου Καστοριάς απο τα παιδιά του κατηχητικού σχολείο του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (φωτογραφίες )

Μια ζεστή αγκαλιά» στη τρίτη ηλικία του γηροκομείου Καστοριάς απο τα παιδιά του κατηχητικού σχολείο του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (φωτογραφίες )

Το γηροκομείο  Καστοριας επισκέφτηκαν χθες  τα παιδιά του  κατηχητικού σχολείου του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς  ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδος και των  εορτών  του Πάσχα,   για να προσφέρουν Μια «ζεστή αγκαλιά» και φροντίδα στους γέροντες και στο προσωπικό του γηροκομείου Καστοριάς

Πρόκειται  για συγκινητικές,  στιγμές καθώς  οι επισκέψεις μικρών μαθητών στο Γηροκομείο, γεμίζουν   χαρά τους ηλικιωμένους, και  ξαναπαίρνουν ζωή από την παρουσία τους

.Η υποχρέωση της αγάπης και της φροντίδας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας  είναι απόλυτο ηθικό αίτημα, δεν εξαρτάται από τα αν έχομε ή δεν έχομε χρόνο, και από την άλλη πλευρά δεν μπορεί κανείς να βρει και να εξαγοράσει αυτά τα αγαθά με χρήματα, όσο πλούσιος και αν είναι.

Μια φτωχική, ζεστή και στοργική αγκαλιά , είναι  το προτιμότερο ειδικά τώρα που ισοπεδώθηκαν ολες οι αξίες , όπου λείπουν η στοργή και η αγάπη, η δε κοινωνία και αντιμετάδοση περιορίζονται πληκτικά και αναποτελεσματικά μεταξύ των γερόντων. Υπάρχουν περιπτώσεις πλουσίων και υγιών γερόντων, οι οποίοι, όταν βρέθηκαν αποκομμένοι και απερριμένοι και ξεριζωμένοι από περιβάλλον  και ανθρώπους  οδηγήθηκαν από κατάθλιψη στον θάνατο μέσα σε λίγους μήνες. .

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Top
Enable Notifications OK No thanks