-
Αρχική > Ελλάδα > Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που «έκαψε» τους δύο συλληφθέντες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το λευκό βαν που «έκαψε» τους δύο συλληφθέντες

Φωτογραφία – ντοκουμέντο του λευκού βαν που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Ο 48χρονος και ο 40χρονος αδελφός του, που εκτιμάται πως ήταν πάνω στη μηχανή,  οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Αυτό το λευκό βαν εμφανίζεται να κινείται σχεδόν παράλληλα με το σκούτερ των δραστών σε μεγάλο μέρος της διαδρομής, χωρίς να δικαιολογείται η παρουσία του στα σημεία από τα οποία πέρασε.

Μάλιστα, από την ανάλυση του υλικού από κάμερες ασφαλείας προκύπτει πως σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο, εμφανίζεται το σκούτερ να κινείται με δύο αναβάτες, τον οδηγό και τον εκτελεστή, ενώ στο αμέσως επόμενο σημείο που οι δράστες εντοπίζονται ξανά σε βίντεο, διαπιστώθηκε πως ο ένας από τους δύο αναβάτες της μηχανής – ο ένας ήταν ο 40χρονος, όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ.- είχε εξαφανιστεί. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως το άτομο που “χάνεται” από τις κάμερες επιβιβάστηκε στο λευκό βαν. Σημειώνεται πως 40 δευτερόλεπτα μετά το συγκεκριμένο πλάνο – δηλαδή το στιγμιότυπο που στη μηχανή επιβαίνει μόνο ένα άτομο – περνάει από το ίδιο σημείο το λευκό βαν.

Όπως έγραψε το enikos.gr, οι αστυνομικοί αναλύοντας τα βίντεο, εντόπισαν τον αριθμό της πινακίδας του βαν, αλλά και μια επιγραφή πάνω σε αυτό. Από την έρευνα που πραγματοποίησαν κατέληξαν ότι το όχημα ανήκει στην σύντροφο του 48χρονου και το χρησιμοποιούσε εταιρεία καθαρισμού πολυκατοικιών, ιδιοκτησίας τους. Τα στοιχεία αυτά τους οδήγησαν  στην περιοχή της Νίκαιας. Στη συνέχεια, συνομίλησαν με τους διαχειριστές όλων των πολυκατοικιών της ευρύτερης περιοχής γύρω από το σπίτι του δημοσιογράφου, ωστόσο κανένας δεν τους είπε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ είχε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της συγκεκριμένης εταιρείας καθαρισμού.

Λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, οι αστυνομικοί έκαναν “έφοδο” στην εταιρεία καθαρισμού στη Νίκαια. Από τον οικονομικό έλεγχο που διενεργήθηκε, καταδείχθηκε ότι η παρουσία του οχήματος στην περιοχή κατά τα επίμαχα χρονικά διαστήματα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνταν. Συγκεκριμένα,  οι αστυνομικοί πήραν τα βιβλία της εταιρείας και δεν είδαν να υπάρχει καταγεγραμμένη η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η κατάθεση του 48χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι την ημέρα της δολοφονίας του δημοσιογράφου, το βαν οδηγούσε ο 48χρονος. Πριν από περίπου 15 μέρες κλήθηκε να καταθέσει και ρωτήθηκε επιμόνως από τους αστυνομικούς γιατί το βαν βρισκόταν κοντά στο σπίτι του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 48χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ΕΡΤ, φέρεται να είπε πως δεν μπορεί να θυμηθεί πού ήταν το φορτηγάκι εκείνες τις ημέρες, υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να πρόκειται για σύμπτωση.

Στη ΓΑΔΑ κλήθηκε και η σύντροφός του, προκειμένου να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις, παρότι η έρευνα δεν ήταν επικεντρωμένη σε εκείνη.

Όπως έγραψε και χθες το enikos, οι αστυνομικοί αναλύοντας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των συλληφθέντων, διαπίστωσαν πως τις επίμαχες ώρες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, τα κινητά των δύο αδελφών που συνελήφθησαν ήταν κλειστά για αρκετή ώρα. Παράλληλα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το χρονικό διάστημα ενεργοποιήθηκαν δύο επιχειρησιακά τηλέφωνα (τα λεγόμενα “πακιστανικά”), τα οποία είχαν αγοραστεί από κατάστημα στους Αμπελόκηπους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού φέρεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με άτομο, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στη δικογραφία, αλλά δεν είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους.

 

ΕΝΙΚΟΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks