-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δήμος Νεστορίου : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Δήμος Νεστορίου : ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, από 1 Μαΐου 2023 έως 31 Οκτωβρίου 2023,
ο Δήμος Νεστορίου,
καλεί όλους τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός του Νεστορίου και των λοιπών οικισμών του Δήμου,
να προβούν με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ σε καθαρισμό αυτών, τόσο εντός, όσο και σε απόσταση έως και εκατό (100) μέτρων πέριξ των ορίων τους από κάθε λογής χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια, το αργότερο μέχρι τις 30 Μαΐου 2023, καθότι αποτελούν επίφοβες εστίες εκδήλωσης πυρκαγιών.
Ως ‘καθαρισμός’, ορίζεται η απομάκρυνση πεσμένων δένδρων σπασμένων κλαδιών, ξερών χόρτων φύλλων κλπ. εκτός αυτών και οπωσδήποτε σε απόσταση τουλάχιστον τριών (3) μέτρων από τα υπάρχοντα επί των οικοπέδων κτίσματα. Ορίζεται επίσης το κλάδεμα των καλλωπιστικών φυτών και η απομάκρυνση όλων των εύφλεκτων υλικών και των υπολειμμάτων χλοοκοπής.
Εφόσον οι ιδιοκτήτες δεν ανταποκριθούν στην ανωτέρω, εκ του νόμου προκύπτουσα υποχρέωση τους, έως τις 30 Μαΐου 2023, ο Δήμος Νεστορίου, σύμφωνα με τα Περ. 26/ υποπγρ. β’/ πγρ. Ι/ άρθρ.75/ του Κώδικα Δήμων-Κοινοτήτων όπως επίσης και βάσει του Ν.3463/2006/Α’/114 και του άρθρ. 433 β’ του Π.Κ. θα βρεθεί υποχρεωμένος να επιβάλλει ανάλογα πρόστιμα.
Όσον δε αφορά ιδιοκτησίες αγνώστων, εάν και εφόσον η εντός αυτών βλάστηση κριθεί επικίνδυνη από την Πυροσβεστική, τότε, κατόπιν εισαγγελική άδειας, τα δημοτικά συνεργεία θα εισέλθουν και θα τους καθαρίσουν χρεώνοντας όλα τα έξοδα στους εν ευθέτω χρόνω αποκαλυφθέντες ιδιοκτήτες τους.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks