-
Αρχική > Πολιτισμός > Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στο Ecomobility του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στο Ecomobility του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς

Σε μια ενδιαφέρουsα δράση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καστοριάς, παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κoζατσάνη, τη Δευτέρα 08 Μαϊου 2023, στην αίθουσα του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς.
📌Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) Καστοριάς είναι ένα από τα 11 σχολεία από όλη τη χώρα που συμμετέχει στην εκστρατεία ECO2MOBILITY 2022-2023.
🎯Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την οικολογική μετακίνηση, ενώ μέσα από τις προτάσεις-εργασίες τους, οι εκπαιδευόμενοι αναδεικνύουν λύσεις για την αλλαγή συνθηκών και συνηθειών κυκλοφορίας στην πόλη τους.
Κυρίαρχο στοιχείο είναι η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης και η ελευθερία πρόσβασης στις πόλεις🛞. Ταυτόχρονα παρουσιάζουν την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, του καθαρού αέρα και της σωστής λειτουργίας των πόλεων στο πλαίσιο των αρχών και των ωφελειών της βιώσιμης κινητικότητας.
Οι συνθήκες κυκλοφορίας και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στην πόλη είναι δείγμα πολιτισμού!
Top
Enable Notifications OK No thanks