-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η  Σταύρωση και η ανάσταση του θεανθρώπου ενα διαχρονικό μήνυμα για ολη την ανθρωπότητα ( Θεοδώρα  Κωτσοπούλου)

Η  Σταύρωση και η ανάσταση του θεανθρώπου ενα διαχρονικό μήνυμα για ολη την ανθρωπότητα ( Θεοδώρα  Κωτσοπούλου)

Η  Σταύρωση και η ανάσταση του θεανθρώπου ενα διαχρονικό μήνυμα για ολη την ανθρωπότητα ( Θεοδώρα  Κωτσοπούλου)

Διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και κορυφώνεται το θείο και ανθρώπινο πάθος που προσπαθεί να μας αφυπνίσει και να μας θυμίσει το νόημα των ημερών.

Ένα νόημα σχεδόν ξεχασμένο από εμάς που σαν άνθρωποι έχουμε τους δικούς μας, μικρούς μας πολέμους, δημιουργούμε και καταστρέφουμε, θέτουμε όρια και τα αναιρούμε. Άλλοτε γιατί τα ξεπερνάμε, άλλοτε γιατί δεν μπορούμε να τα φτάσουμε.

Στο επίκεντρο μιας έντονης επικαιρότητας, εν μέσω έντονων κομματικών αντιπαραθέσεων και προβλημάτων, διαφθοράς αλλά και των  οικονομικών δυσχερειών που βάλλεται η ανθρωπότητα, ο χριστιανός αυτές τις μέρες καλείται να επιτύχει μια εσωτερική κάθαρση και να λυτρωθεί με την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

Ας επιχειρήσουμε μια υπέρβαση αυτών των μικρών καθημερινών πραγμάτων και ας αφουγκραστούμε το μεγάλο μήνυμα των ημερών, όπως άλλωστε προστάζει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Ας επικεντρωθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες στο μεγάλο νόημα της Ανάστασης, όχι μόνο σαν ένα γεγονός που συντελέστηκε μια φορά το 33 μ.Χ., αλλά σαν ένα θαύμα που έκτοτε κάθε άνθρωπος μπορεί να πετύχει, πιστεύοντας όντως ότι και σήμερα γίνονται !!!!!! θαύματα…

Xρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Ανάσταση.

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks