-
Αρχική > Ελλάδα > Θεσσαλονίκη: Διχάζει η λειτουργία απογευματινών λαϊκών αγορών

Θεσσαλονίκη: Διχάζει η λειτουργία απογευματινών λαϊκών αγορών

Διχάζει η λειτουργία απογευματινών λαϊκών αγορών, δύο φορές την εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη απογευματινή λαϊκή θα λειτουργούσε στην οδό Κώττα Ρούλια, στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης από τις 12.00-18.00 το απόγευμα, ενώ έγινε πρόταση και από τον δήμο Καλαμαριάς για απογευματινή λαϊκή και ανατολικά.

Το επαγγελματικό επιμελητήριο αντιπροτείνει την επέκταση του ωραρίου των λαϊκών αγορών, για την οποία η Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Λαϊκών έχει διαφορετική άποψη, προκειμένου οι απογευματινές λαϊκές αγορές να μην λειτουργήσουν αρνητικά προς το στεγασμένο εμπόριο. Όπως τόνισε ο Χρήστος ΝικολόπουλοςΠρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, η βασική ένσταση είναι γιατί δεν κλήθηκε το Επιμελητήριο για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ενώ οι λαϊκές πρέπει να μπουν σε νέα βάση και να μην γίνονται ανεξέλεγκτα λαϊκές αγορές. Ο κ. Νικολόπουλος διαφωνεί επίσης με το ωράριο 12-6 και προτείνει τη λειτουργία της απογευματινής λαϊκής από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Ο κόσμος συμφωνεί με τη λειτουργία των λαϊκών το απόγευμα, καθώς, όπως λένε πολλοί, είναι καλό για τους εργαζόμενους που δεν προλαβαίνουν να ψωνίσουν το πρωί, ωστόσο, οι παραγωγοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. ΘεσσαλονίκηςΠέτρο Λεκάκη, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εκ νέου στις 12 Ιουνίου στο δημοτικό συμβούλιο και από εκεί στο περιφερειακό, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τη λειτουργία της πρώτης απογευματινής λαϊκής αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Top
Enable Notifications OK No thanks