-
Αρχική > Διεθνή > Κι άλλο μωρό νεκρό στο αυτοκίνητο: Το ξέχασε ο Αστυνομικός πατέρας του, σε κατάσταση σοκ η μάνα όταν το βρήκε

Κι άλλο μωρό νεκρό στο αυτοκίνητο: Το ξέχασε ο Αστυνομικός πατέρας του, σε κατάσταση σοκ η μάνα όταν το βρήκε

Κι άλλο μωρό νεκρό στο αυτοκίνητο: Το ξέχασε ο Αστυνομικός πατέρας του, σε κατάσταση σοκ η μάνα όταν το βρήκε

 Φώτης Γαλανόπουλο

Ενός έτους κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο

Όταν ένας στρατιώτης έσπασε ένα από τα παράθυρα του κόκκινου Renault Mégane, ήταν ήδη πολύ αργά. Για το λιγότερο από ενός έτους κοριτσάκι που είχε μείνει κλεισμένο στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου μια ζεστή μέρα του Ιουνίου, δεν είχε μείνει τίποτα να κάνει. Ο πατέρας της, ένας αστυνομικός σε υπηρεσία στο Γενικό Επιτελείο Άμυνας, – σύμφωνα με όσα μαθαίνονται ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη – την είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, λίγα βήματα από τον παιδικό σταθμό όπου ο άνδρας θα την συνόδευε, και στη συνέχεια θα πήγαινε στη δουλειά του.

Το κοριτσάκι βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στο αυτοκίνητο

Χθες το πρωί, αφού έφτασε στη πόλη Cecchignola της Ρώμης, στάθμευσε στη via dei Fucilieri, μπροστά από τον παιδικό σταθμό, τον παιδικό σταθμό της εταιρείας του Υπουργείου Άμυνας στο Κέντρο Διοίκησης Στρατιωτικών Επιτελείων Palazzo ‘G . Messe’, και – σύμφωνα με τις πρώτες αναπαραστάσεις – βγήκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε κατευθείαν προς το γραφείο του.

Η μητέρα ήταν αυτή που ανακάλυψε ότι το παιδί δεν είχε φτάσει ποτέ στον παιδικό σταθμό όταν πήγε να το παραλάβει νωρίς το απόγευμα. Αφού έμαθε από τους δασκάλους ότι το κοριτσάκι της δεν ήταν εκεί, η γυναίκα έτρεξε στο αυτοκίνητο του συζύγου της, κατάλαβε τι είχε συμβεί, ούρλιαξε και την έπιασε πανικός. Η προσπάθεια ενός διερχόμενου στρατιώτη που έσπασε το τζάμι για να προσπαθήσει να αφήσει το μωρό να αναπνεύσει ήταν μάταιη, όπως και η επέμβαση των γιατρών που, που επενέβησαν επί τόπου, προσπάθησαν να επαναφέρουν το μωρό χωρίς επιτυχία.

Για να διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη, η περιοχή αποκλείστηκε. Οι γονείς, όπως είναι λογικό, ήταν σε κατάσταση σοκ. Για όσους ερευνούν ήταν ένα τραγικό μοιραίο περιστατικό, αλλά, προς το παρόν, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού ερευνάται για εγκατάλειψη ανηλίκου στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε η εισαγγελία της Ρώμης. ”

Το κοριτσάκι που βρέθηκε χθες νεκρό είναι το ενδέκατο θύμα στη γείτονα χώρα Ιταλία μέσα σε 25 χρόνια, του λεγόμενου “συνδρόμου του ξεχασμένου μωρού”, το πρώτο μετά την έναρξη ισχύος του λεγόμενου “διατάγματος για τα καθίσματα του αυτοκινήτου” που προβλέπει την υποχρεωτική αντι-εγκατάλειψη για παιδιά ηλικίας έως 4 ετών. Η πρώτη περίπτωση σημειώθηκε τον Ιούλιο του 1998 στην Κατάνια, με το θάνατο του Andrea, 2 ετών, που είχε ξεχαστεί στο αυτοκίνητο από τον πατέρα του, τεχνικό της Sgs Thompson, ο οποίος υποτίθεται ότι θα τον συνόδευε στο νηπιαγωγείο, και είχε αφεθεί στο κάθισμά του για 7 ώρες στο πάρκινγκ της πολυεθνικής.

Την ίδια μοίρα είχαν και η Έλενα, ο Jacopo, ο Luca, η Gioia, η Tamara, η Giorgia, ηλικίας μεταξύ 11 μηνών και δύο ετών, όλοι τους θύματα ακούσιας εγκατάλειψης από μητέρες ή πατέρες που πήγαν στη δουλειά ή επέστρεψαν στο σπίτι τους πεπεισμένοι ότι τα είχαν πάει στον παιδικό σταθμό, στο σπίτι των παππούδων ή της μπέιμπι σίτερ. Το πιο πρόσφατο προηγούμενο χρονολογείται από τις 19 Σεπτεμβρίου 2019, όταν, πάλι στην Κατάνια, ο πατέρας ενός δίχρονου αγοριού άφησε τον γιο του στο αυτοκίνητο για πέντε ώρες στον ήλιο. Και πάλι, ο γονέας πήγαινε το παιδί στον παιδικό σταθμό. Στη βάση αυτών των τραγωδιών υπάρχει “κατά πάσα πιθανότητα – εξηγεί ο Alberto Siracusano, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης – μια αποσυνδετική μορφή του γονέα που οδηγεί το αυτοκίνητο. Μια αποσύνδεση μεταξύ των διαφόρων επιπέδων συνείδησης που έχουμε και η οποία οδηγεί στο να μην θυμόμαστε κάτι που όλοι θα πίστευαν ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχάσουν, όπως η παρουσία ενός παιδιού. Αλλά δυστυχώς συμβαίνει. Ακόμη και αν μας φαίνεται αδύνατο”.

Τι είναι το «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού» που κόστισε τη ζωή στο 5,5 μηνών κοριτσάκι στην Άρτα

Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού

Το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού (Forgotten Baby Syndrome) είναι μια υπαρκτή συνθήκη που εμφανίζεται σχεδόν κάθε 10 ημέρες στις ΗΠΑ. Στη χώρα, τα τελευταία 25 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε αυτοκίνητο από θερμοπληξία πάνω από 900 παιδιά, από μωρά μέχρι και 14χρονους.

Τo 88% των θανάτων ήταν σε παιδιά κάτω των 3 ετών – πολύ μικρά με άλλα λόγια να αντιδράσουν, να βγουν από το όχημα, να φωνάξουν σε βοήθεια. Η θερμοπληξία είναι σοβαρότερος κίνδυνος για τα παιδιά, αφού το σώμα του παιδιού υπερθερμαίνεται τρεις έως πέντε φορές ταχύτερα συγκριτικά με ενός ενήλικα.

Προς το παρόν, η επιστημονική έρευνα για το Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού είναι πολύ περιορισμένη, γιατί επικεντρώνεται στις καταστάσεις που προκαλούν τον θάνατο των παιδιών και λιγότερο στις συνθήκες που οδήγησαν τους γονείς στο λάθος.

Αλλά το μοτίβο είναι κοινό και διακρίνεται εύκολα: είναι ένα μοιραίο λάθος που μπορεί να συμβεί σε όλου

 

https://www.enimerotiko.gr/kosmos/ki-allo-moro-nekro-sto-aytokinito-to-xechase-o-astynomikos-pateras-toy-se-katastasi-sok-i-mana-otan-to-vrike/

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks