-
Αρχική > Πολιτισμός > ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ RIVER PARTY

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ RIVER PARTY

Ξεκινάει σε λίγες ήμερες στο Νεστόριο Καστοριάς το 43ο RIVER PARTY ας ξεδιπλώσουμε το ιστορικό του για να θυμηθούν οι παλιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι την ιστορία του πολιτιστικού αυτού θεσμού

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

«Το river party ξεκίνησε το 1978, όταν μια ομάδα νέων, μαζί με τα παιδιά των μεταναστών, κατέβηκαν το πρώτο σαββατοκύριακο του Αύγουστου, πλάι στις όχθες του Αλιάκμονα  και διοργάνωσαν το δικό τους αυτοσχέδιο πάρτι.

Τα  επόμενα χρόνια και την ίδια εποχή, όλο και περισσότεροι νέοι συμμετείχαν στο πάρτι δίπλα στο ποτάμι, στο river party. Με κασετόφωνα, κιθάρες και καλή παρέα, κατασκήνωναν, τραγουδούσαν και διασκέδαζαν μέχρι το πρωί δίπλα στη φωτιά.

Τα χρόνια περνούσαν και το 1985 είναι η χρονιά ορόσημο που το river party φιλοξενεί την πρώτη συναυλία με τις Tρύπες. Το καλώδιο έφτανε στη σκηνή από το χωριό, με ένα καλώδιο 500 μέτρων!

Το river party έχει ως σήμα έναν πράσινο βάτραχο, ο οποίος κάνει την εμφάνιση του το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου και έπειτα χάνεται στα νερά του ποταμού.

Το river party πραγματοποιείτε πλέον με ιδιωτική  ευθύνη  και είναι ένας από τους σημαντικότερους ετήσιους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks