-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΑΝ.ΚΑΣ.Α.Ε. ΟΤΑ.  Ολοκληρώθηκε η β’ φάση της πρότασης για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER  2023-2027 (βίντεο φωτογραφίες )

ΑΝ.ΚΑΣ.Α.Ε. ΟΤΑ.  Ολοκληρώθηκε η β’ φάση της πρότασης για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER  2023-2027 (βίντεο φωτογραφίες )

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης  υποβολής  του φακέλου Β για το νέο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER2023-2027,δοθηκε σήμερα στα γραφεία της ΑΝ.ΚΑΣ.Α.Ε. ΟΤΑ,  από τον  Δημήτρη Σαββόπουλο πρόεδρο της ΑΝΚΑΣ ,την  πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER Κάλι Κυριακίδου και τον  διευθυντή της ΑΝΚΑΣ Βασίλη Τσαπάρα,  Συνέντευξη τύπου

Αξίζει να αναφερθεί οτι το συγκεκριμένο πρόγραμμα  αφορά την  μεταποίηση προϊόντων, τον αγροτουρισμό, καθώς επίσης και  την  προστασία περιβάλλοντος, αλλά και τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Όπως  ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΝΚΑΣ Δημήτρης Σαββόπουλος σκοπός του προγράμματος  είναι να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση  του χρηματοδοτικού εργαλείου, συγχαίροντας  παράλληλα τον διευθυντή  Βασίλη  Τσαπάρα, αλλά και τα τέσσερα ακόμη στελέχη της ΑΝΚΑΣ οι οποίοι  όπως χαρακτηριστικά είπε,  το τελευταίο χρονικό διάστημα  εργάστηκαν σκληρά για να υποβληθεί αυτή η τελική πρόταση.

“Δεσμεύομαι και εγώ από την πλευρά μου, να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά  για να βοηθήσουμε τους επενδυτές μας, γιατί πάνω απο όλα, μας ενδιαφέρει η  αναπτυξιακή πορεία του τόπου, τόνισέ μεταξύ άλλων  στις δηλώσεις της,  η πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης προγράμματος LEADER και εκλεγμένη ξανά πρόεδρος  Κάλι Κυριακίδου.

Ο συνολικός ο προϋπολογισμός του προγράμματος όπως ενημέρωσε ο διευθυντής της ΑΝΚΑΣ Βασίλης Τσαπάρας. ανέρχεται περίπου στα επτά εκατομμύρια ευρώ, τα πεντέμισι εκατομμύρια  είναι δημόσια  δαπάνη.

Πρόκειται για  ένα σημαντικό ποσό το οποίο θα ξεκινήσει από την επόμενη χρονιά να χρηματοδοτεί υπο-δράσεις και ενέργειες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ακριτική μας περιοχή.

ΟΙ δηλώσεις στα βίντεο που ακολουθούν

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks