-
Αρχική > Τοπικά νέα > Το ντέρμπυ στις δημοτικές της Καστοριάς Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Το ντέρμπυ στις δημοτικές της Καστοριάς Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων οι δημοτικές του ‘19 θα πρέπει πλέον να κατηγοριοποιηθούν ως ιδιαζόντως εύκολες για την σημερινή πλειοψηφία του Δήμου Καστοριάς. Το ‘19 ο Κορεντσίδης πραγματοποίησε έναν απλό περίπατο, καθότι –όντως- είχε κατορθώσει να σχηματίσει -και να αντιπαραθέσει- έναν συμπαγή συνδυασμό ικανότατων στελεχών έναντι των σημαντικά υποδεέστερων συνδυασμών που είχαν καταφέρει να σχηματίσουν οι τότε αντίπαλοι του.

Ενδεικτικό στοιχείο της τότε υπεροχής του είναι το γεγονός πως η ‘ώρα για δουλεία’ ήταν ο μοναδικός συνδυασμός που είχε καταφέρει να συγκροτήσει και κατεβάσει ψηφοδέλτιο τοπικών….

Το φαινόμενο όμως αυτό παρατηρήθηκε άπαξ και κρίνεται ως εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να αναπαραχθεί. Κατά συνέπεια οι εκλογές του 23 θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για όλους

. Και ειδικά για τον επικρατέστερο των υποψηφίων, δηλαδή τον ήδη υπάρχοντα Δήμαρχο.

Ο Κορεντσίδης εκ θέσεως είναι ευνοημένος και –ευλόγως- βρίσκεται διαρκώς ένα ή περισσότερα βήματα μπροστά από τους αντιπάλους του. Αφού έχει την πολυτέλεια παραγωγής και επίδειξης πραγματικού έργου.

Διαθέτει και χρησιμοποιεί κατά βούληση όλα τα εργαλεία διαμόρφωσης ενός θετικού ρεύματος στην κοινή γνώμη υπέρ του. Αρκεί όμως αυτό? Οι περισσότεροι από τους δημότες είναι περίπου σίγουρο ότι θα πάνε την πρώτη Κυριακή στις κάλπες προκειμένου να τον ψηφίσουν. Να ψηφίσουν την ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ενός επιτυχημένου, κατά γενική ομολογία, στην θητεία του Δημάρχου.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι αν θα καταφέρουν να του δώσουν το impetus που χρειάζεται, την υπεροπλία που απαιτεί ο νόμος προκειμένου να επικρατήσει όλων. Δύσκολο….

Κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει την πλειοψηφία αλλά όχι τις εκλογές. Οπότε θα πάμε και σε μια δεύτερη αναμέτρηση.

Στην οποία τα πράγματα θα αλλάξουν και θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα για αυτόν. Η ανησυχία είναι μήπως οι δεύτερες εκλογές δεν μηδενίσουν το κοντέρ αλλά διεξαχθούν υπό ένα καθεστώς φόρτισης.

Η ανησυχία είναι μήπως οι 2-3 αποτυχόντες της α’ Κυριακής συνασπιστούν εναντίον του και ψηφίσουν μονοκούκι υπερ του Νο 2 γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ του.

Να ισχύσει δηλαδή το πρότυπο ενός αντι-ναπολεόντειου συνασπισμού και να περάσει η τελείως επιθετική συλλογιστική ‘βγάλτε οποιονδήποτε άλλον πλην του Κορεντσίδη’…

Αρα: Το ματς στην Καστοριά στις εκλογές αυτού του Οκτωβρίου, είναι περίπου σίγουρο ότι θα είναι ντέρμπυ και θα δοθεί την δεύτερη Κυριακή.

Top
Enable Notifications OK No thanks