-
Αρχική > Ελλάδα > Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα : Στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα : Στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Στο σχολικό συγκρότημα της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, εκφράζοντας τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το «πρώτο κουδούνι» της χρονιάς ήχησε σήμερα στη σκιά της τραγωδίας στη Θεσσαλία με τις σκέψεις και τις ευχές όλων για ταχεία αποκατάσταση και το πρώτο πλέγμα των μέτρων στήριξης των πληγέντων από την Κυβέρνηση να έχει ήδη ανακοινωθεί.

Η κα Κεφάλα σε δήλωσή της με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αναφέρει:

«Κάθε σχολική χρονιά ξεκινά με όνειρα, ελπίδες και πολλά χαμόγελα, αλλά και με την αγωνία για το νέο περιβάλλον που θα συναντήσουν οι μαθητές, ιδιαίτερα όμως τα «πρωτάκια» στο Δημοτικό Σχολείο.

Ο φετινός αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά συμπίπτει με τις δραματικές ημέρες για χιλιάδες συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία που δοκιμάζονται σκληρά από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Όμως όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις έτσι και τώρα, η Πολιτεία θα βρίσκεται στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν το συντομότερο και με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τη δοκιμασία αυτή.

Τα σχολεία της χώρας υποδέχθηκαν σήμερα χιλιάδες μαθητές όλων των τάξεων και στις δύο βαθμίδες, με απόλυτη ετοιμότητα ως προς την επάρκεια των σχολικών βιβλίων, με την ολοκλήρωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών, ακόμη και με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, με κάλυψη των περισσότερων κενών θέσεων με αναπληρωτές και με την ενίσχυση και βελτίωση των ψηφιακών μέσων και υποδομών στις σχολικές αίθουσες.

Η πορεία των μαθητών στην εκπαίδευση είναι ένα μεγάλο ταξίδι στη γνώση και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης που αποκτούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και τα εξωτερικά ερεθίσματα. Γι’ αυτό οικογένεια,  σχολείο, πολιτεία ας δουλέψουμε ο καθέναςαπό την πλευρά του για να δώσουμε στα παιδιά μας τα εφόδια που χρειάζονται για το μέλλον. Γνώσεις, δεξιότητες αλλά κυρίως αρχές και αξίες».

 

Top
Enable Notifications OK No thanks