-
Αρχική > Απόψεις > Τι διδαχτήκαμε από τις αυτοδιοικητικές εκλογες της Καστοριάς… (Δώρα Κωτσοπουλου )

Τι διδαχτήκαμε από τις αυτοδιοικητικές εκλογες της Καστοριάς… (Δώρα Κωτσοπουλου )

Ενα προεκλογικό ταξίδι αρκετών μηνών για την τοπική αυτοδιοίκηση πήρε τέλος χθες το βράδυ

Με μια πρώτη και απλή ανάγνωση των αποτελεσμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού, διαπιστώνει εύκολα ο καθένας  οτι οι  κομματικοί μηχανισμοί και οι υπόγειες μηχανορραφίες στην Καστοριά δεν έλειπαν από την ακριτική μας περιοχή .

Δεν υπήρξε πολιτικός πολιτισμένος  διάλογος δημιουργήθηκαν ένα σωρό παρα-ιστορήσεις οι οποίες όχι μόνον δεν είχαν καμία άμεση σχέση με την πολιτική αλλά, τις περισσότερες φορές ούτε καν με την πραγματικότητα.

Καθαρά χτυπήματα κάτω από την μέση τα οποία ο λαός/ διαιτητής, είτε δεν έβλεπε, είτε τα έβλεπε και  γελούσε ειρωνικά και περιφρονητικά

Πολιτική σε ένα επίπεδο τηλεοπτικού πρωινάδικου δηλαδή….

Ας αφήσουμε λοιπόν  όλα αυτά πίσω μας,  τις  μικρότητες και  τις μικροψυχίες  και ας οπλιστούμε  με  σύμπνοια και με οδηγό την ελπίδα και την  αισιοδοξία ας πορευτούμε ολοι ενωμένοι σε αυτή την δύσκολη εποχή που βιώνουμε  με  τις οικονομικές συγκυρίες, την φυγή των νέων λόγω μεγάλων ποσοστών ανεργίας που βιώνει ο τόπος μας, Εξάλλου άνοιγμα συνεργασίας έκανε χθες το βράδυ μετά την λήξη των αποτελεσμάτων  στους δυο συνδυασμούς και ο δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης .

Η  Ακριτική μας πόλη  είναι ΒΑΡΙΆ τραυματισμένη από την μακρά και  επίπονη παγκόσμια κρίση και  ιδιαίτερα  ο οικονομικός πυλώνας της που είναι ο κλάδος της γούνας.

Έχουμε ηθική υποχρέωση να συμπορευτούμε και  να στηρίξουμε το αύριο του δήμου μας και των δημοτών του.

Επιτέλους  θέλουμε την Καστοριά που μας αξίζει. Την Καστοριά των Βυζαντινών εκκλησιών, την Καστοριά των όμορφων αρχοντικών , την Καστοριά της γουνοποιίας, των δώρων της καστοριανής γης, των φασολιών των μήλων και των αμέτρητων ομορφιών. ας αγωνιστούμε  όλοι μαζί για την δική μας αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας, το δικό μας πλωτό νησί, το δικό μας κομμάτι του εαυτού μας

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks