-
Αρχική > Απόψεις > Δημοτικές εκλογές : Ποιοι είναι οι παράγοντες που έδωσαν την νίκη στον Γιάννη Κορεντσίδη

Δημοτικές εκλογές : Ποιοι είναι οι παράγοντες που έδωσαν την νίκη στον Γιάννη Κορεντσίδη

        Στον  συνδυασμό του Γιάννη Κορεντσίδη  ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ , έδωσε  τελικά ο καστοριανός λαός το πράσινο φως  στον δεύτερο γυρο  των εκλογικών διαδικασιών . Οι δυο μονομάχοι έδωσαν  σκληρή μάχη για να βγει νικητής, ο οποίος από 1 Ιανουαρίου   θα είναι ο Γιάννης Κορεντσίδης και οι δημοτικοί  του σύμβουλοι  που θα αναλάβουν  τα ηνία του δήμου Καστοριάς.

   Την «μάχη» της κάλπης στο δήμο Καστοριάς έδωσαν συνολικά 4  συνδυασμοί ενώ η διαφορά του πρώτου συνδυασμού με του δευτέρου ανέρχεται περίπου στην μια ποσοστιαία μονάδα, ένα γεγονός που  συζητήθηκε έντονα καθώς ο συνδυασμός  ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ του Ακη Τσούκα  και μάλιστα ο ιδιος ο επικεφαλής  με την παρουσία του στην τελευταία ομιλία του Γρηγόρη Γρηγοριάδη  έδωσε εντολή να στηρίξουν τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΉ γεγονός που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς συσπείρωσε ακόμη περσότερο τους ψηφοφόρους τους Γιάννη Κορεντσίδη και την τελευταία στιγμή μετά απο μια μάχη θρίλερ τα βλαχοχώρια έδωσαν την νίκη στον συνδυασμό ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.  

 Εναντίον του Γιάννη Κορεντσίδη συνασπίστηκαν 4 μεγάλες ομάδες.

 Οι δημότες του αριστερού φάσματος (οι οποίοι εφόρμησαν κι απέτυχαν) , οι πρώην ψηφοφόροι της Κατερίνας Σπύρου,  η οποία φανερά και με κατηγόριες  ανυπόστατες μέσα από το προσωπικό της προφίλ  εκτόξευε εναντίον του Γιάννη Κορεντσίδη και αυτό έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα  και μάλιστα και  στην ιδια καθώς δεν εκλέχτηκε με τον συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ ,  οι υποστηρικτές του Άκη Τσούκα και τέλος οι υποστηρικτές του στρατηγού Γρηγόρη  Γρηγοριάδη.

Καθαρά χτυπήματα κάτω από την μέση τα οποία ο λαός/ διαιτητής, είτε δεν έβλεπε, είτε τα έβλεπε και κορόιδευε και ειρωνευόταν .

 Πολιτική σε ένα επίπεδο τηλεοπτικού πρωινάδικου . Η οποία δεν έκανε καθόλου καλό την πόλη, στην Αγορά και στον Δήμο.

 Το επίπεδο κατέβηκε, δεν ανέβηκε.

 Εκείνο όμως που σχολιάστηκε θετικά είναι οτι ο Γιάννης Κορεντσίδης αν και άκουσε πολλά εις βάρος του ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο με πολλά χτυπήματά ωστόσο δεν απάντησε σε κανένα από όλα αυτά  το μόνο που έκανε ήταν να προβάλει το έργο του που αυτό μάλιστα συντελέστηκε σε δυο χρόνια λόγω του Κορονοιού και αυτό εκτιμήθηκε από τον λαό της Καστοριάς και ήταν και ένας  παράγοντας για να του δώσουν την νίκη .

Τώρα Όλα αυτά  λοιπόν τελείωσαν και πρέπει για το καλό της Καστοριάς οι πικρίες να υποχωρήσουν και οι συνειδήσεις να μονιάσουν.

Ας αφήσουμε λοιπόν  όλα αυτά πίσω μας,  τις  μικρότητες και  τις μικροψυχίες  και ας οπλιστούμε  με  σύμπνοια και με οδηγό την ελπίδα και την  αισιοδοξία ας πορευτούμε ολοι ενωμένοι σε αυτή την δύσκολη εποχή που βιώνουμε  με  τις οικονομικές συγκυρίες, την φυγή των νέων λόγω μεγάλων ποσοστών ανεργίας που βιώνει ο τόπος μας

 Στο κάτω κάτω καστοριανοί είμαστε όλοι και για ένα κοινό καλό παλεύουμε.

 Κι αυτός ο αγώνας προϋποθέτει ομόνοια, ομοψυχία και καταμερισμό έργου.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks