-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Σδούκου(Υφ. ΥΠΕΝ): «Να πείτε στους κατοίκους της Κοζάνης ότι θα έχουν κανονικά Τηλεθέρμανση, μη σπέρνετε πανικό»- Κουκουλόπουλος: «Άλλα γράφετε άλλα εννοείτε, να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση»

Σδούκου(Υφ. ΥΠΕΝ): «Να πείτε στους κατοίκους της Κοζάνης ότι θα έχουν κανονικά Τηλεθέρμανση, μη σπέρνετε πανικό»- Κουκουλόπουλος: «Άλλα γράφετε άλλα εννοείτε, να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση»

«Οι κάτοικοι της Κοζάνης θα έχουν κανονικά τηλεθέρμανση, μη σπέρνετε τον πανικό», ήταν η απάντηση της Υφυπουργού Ενέργειας, Αλέξάνδρας Σδούκου, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, σχετικά με το νέο ΕΣΕΚ το οποίο περιγράφει κλείσιμο μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στο τέλος του 2023.

Μάλιστα η κα Σδούκου επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση που να απειλεί τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και ζήτησε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο αυτό να το μεταφέρει σε όλους τους κατοίκους της περιοχής:

Μάλιστα θύμισε πως το ΕΣΕΚ του 2019 έλεγε πως οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου έπρεπε να κλείσουν το 2021 και 2022 «κάτι που όμως δεν συνέβη «γιατί οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν Τηλεθέρμανση και η χώρα χρειάζεται τις μονάδες.

«Εδώ και 50 μήνες(σ.σ. ημέρα ανακοίνωσης απολιγνιτοποίησης οι διακοπές είναι κανόνας σε ένα έργο που 26 χρόνια σημειώθηκε μόνο μία μέρα διακοπή. Οι ηλεκτρολέβητες για τη διασφάλιση αναζητούνται, η ΣΗΘΥΑ μικρής ισχύος δεν έχει ξεκινήσει και το νέο ΕΣΕΚ δίνει δραματικό χαρακτήρα, αφού ορίζει το τέλος στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Σήμερα δεν απαντάτε σε εμένα, σήμερα απαντάτε σε 100.000 κατοίκους Κοζάνης και Πτολεμαΐδας οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως. Είναι άνθρωποι που δήλωναν περήφανοι και σήμερα χαμηλώνουν τα μάτια, όταν τους λες για την Τηλεθέρμανση».

«Δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα»- «Ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης»

Στο 2ο κομμάτι της συζήτησης η κουβέντα πήγε στο συνολικότερο σχέδιο απολιγντιοποίησης και τον αντίκτυπο που αυτό έχει στη Δυτική Μακεδονία, με τον Πάρι Κουκουλόπουλο να καλεί την Υφυπουργό να υπάρχει επίσημη δέσμευση και για την Τηλεθέρμανση γιατί το ΕΣΕΚ γράφει άλλα:

«Αν δεν τα εννοείτε είναι δικό σας ζήτημα», τόνισε και μιλώντας για την απολιγντιτοποίηση έκανε λόγο για απώλεια του ΑΕΠ ίση με αυτή που θα είχε υποστεί η Κρήτη αν τις αφαιρούσαν τον τουρισμό.

«Εμείς προτείναμε την ενεργειακή δημοκρατία και γίναμε τελικά πρίζα για φωτοβολταϊκά. Κάνετε δώρο στους εμπόρους του φυσικού αερίου και δεν συμβάλλετε στην κλιματική αλλαγή όπως λέτε. Μέχρι τώρα δεν έχει μπει μια πέτρα πάνω στην άλλη, οι επιπτώσεις είναι αυτές που σας είπα».

Η κα Σδούκου τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης για τη Δυτική Μακεδονία και υποστήριξε πως η απολιγντιτοποίηση δεν είναι εμμονή, καπρίτσιο και παραξενιά.

https://e-ptolemeos.gr/sdoukouyf-ypen-na-peite-stous-katoikous-tis-kozanis-oti-tha-echoun-kanonika-tilethermansi-mi-spernete-paniko-koukoulopoulos-alla-grafete-alla-ennoeite-na-yparksei-desmefsi-apo-tin-kyvernisi

Top
Enable Notifications OK No thanks