-
Αρχική > Διεθνή > Έρχεται το «ρολόι της Αποκάλυψης»: Θα είναι το 2024 η συντέλεια του κόσμου;

Έρχεται το «ρολόι της Αποκάλυψης»: Θα είναι το 2024 η συντέλεια του κόσμου;

Tο… τέλος του κόσμου θα έρθει το 2024, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock). «Το τέλος έρχεται» , πάντα μετά από χρόνια πολέμων και φυσικών καταστροφών.

Η καθιερωμένη ανακοίνωση του Bulletin of the Atomic Scientists, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, ως είθισται.

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζεται στο εν λόγωάρθρο.

Τι είναι το Doomsday

Το ρολόι «Doomsday», μία συμβολική κατασκευή, χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Από τότε που οι επιστήμονες κατασκεύασαν τις πρώτες πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία να παρακολουθούν πόσο πλησίαζε στο τέλος της ανθρωπότητας.

Όπως γίνεται τα τελευταία αρκετά χρόνια, στις 24 Ιανουαρίου του 2023, το «Bulletin of Atomic Scientists» έβαλε μπροστά τους δείκτες του Doomsday Clock.

Πλέον, το ρολόι εκτιμάται ότι βρίσκεται 90 δευτερόλεπτα έως τα μεσάνυχτα – το πιο κοντινό από το 1947. Αυτό σημαίνει ότι, η επόμενη χρονιά «μπορεί να είναι και η τελευταία της ανθρωπότητας και να αντιμετωπίσουμε τόσο πολλά δεινά στον πλανήτη που θα οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας».

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks