-
Αρχική > Απόψεις > Φωταγώγηση Xριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορική πλατεία Ομονοίας : Κυριάρχησαν τα Καστοριανά έθιμα, η παράδοση και η κουλτούρα (φωτογραφιες – βιντεο )

Φωταγώγηση Xριστουγεννιάτικου δέντρου στην ιστορική πλατεία Ομονοίας : Κυριάρχησαν τα Καστοριανά έθιμα, η παράδοση και η κουλτούρα (φωτογραφιες – βιντεο )

Σημείο αναφοράς αποτέλεσε σήμερα το το βράδυ το ιστορικό κέντρο της πλατείας Ομονοίας της Καστοριάς, καθώς εκατοντάδες κάτοικοι αλλά και πολλοί επισκέπτες, έσπευσαν από κοντά να δουν να ανάβουν τα χιλιάδες πολύχρωμα λαμπιόνια του πατροπαράδοτου χριστουγεννιάτικου δένδρου και να νιώσουν όλοι μαζί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

      

Ως είθισται άλλωστε, η συγκεκριμένη εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Καστοριάς με τη συνδρομή των πολιτιστικών συλλόγων   σηματοδοτεί και την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Έθιμο αναλλοίωτο στον χρόνο

          Έθιμα χαράς και αγάπης, για τη γέννηση του θεανθρώπου, αναβίωσαν και φέτος στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας, έχοντας τις ρίζες τους στα βάθη των καιρών, θυμίζοντας στους ανθρώπους ότι όλα αυτά τα χαρμόσυνα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας αυτές τις ημέρες σημαίνουν αγάπη, ειλικρίνεια και αδελφοσύνη. Το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου είναι έθιμο που ζει στις καρδιές όλων μας, παραμένοντας ζωντανό όσο το στηρίζουμε με τη συμμετοχή και την αγάπη μας, ενώ τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή που όλοι μας περιμένουμε με περισσή ανυπομονησία για να γευτούμε το πνεύμα της ευδαιμονίας και να αναδείξουμε τα ήθη και τα έθιμα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κληρονομιάς μας.

Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στην πλατειά Ομονοίας από πλευράς του Δήμου Καστοριάς , γίνεται για να ξαναζωντανέψει η περιοχή, για να επικεντρωθούν ξανά οι εορταστικές εκδηλώσεις στην ιστορική Πλατεία, δίνοντας έτσι ένα πανηγυρικό κλίμα, στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το παράγγελμα του δημάρχου Καστοριάς κ Γιάννη Κορεντσίδη  και άναψαν τα χιλιάδες φωτάκια του χριστουγεννιάτικου  δένδρου, το οποίο δέσποζε στην πλατεία.  Πολύς ήταν και ο κόσμος, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο, έδωσε το βροντερό παρόν στην εκδήλωση προκείμενου να νιώσει από κοντά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η μουσική, ο χορός και τα παραδοσιακά εδέσματα κράτησαν ζωντανή την βραδιά, την οποία ζέσταναν τα δεκάδες πυροτεχνήματα που έκαναν την νύχτα μέρα!

Ξεχωριστή νότα της βραδιάς Παιδική χορωδία  Κέντρου Νεότητας Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς,  το Μουσικό Σχολείο Καστοριάς και Πολιτιστικοί Σύλλογοι: “Ομόνοια” & “Μ/Σ Αρμονία”

«Μήνυμα υγείας, ειρήνης, ελπίδας και χαράς» έστειλε μέσα από την εκδήλωση σε όλους τους καστοριανούς και όχι μόνο, ο  δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης :«Εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου να μας βρει όλους δυνατούς, αισιόδοξους και ενωμένους, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Το 2024  να είναι μια χρονιά για την πατρίδα την Καστοριά , ελπίδας και   προόδου», δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks