-
Αρχική > Ελλάδα > Το «στοιχειωμένο» σπίτι στην Καλλιθέα που φιλοξένησε τον ανεκπλήρωτο έρωτα 2 νεαρών και το τραγικό τους τέλος

Το «στοιχειωμένο» σπίτι στην Καλλιθέα που φιλοξένησε τον ανεκπλήρωτο έρωτα 2 νεαρών και το τραγικό τους τέλος

Καταραμένος έρωτας – Αληθινή ιστορία: Δύο νέοι γνωρίστηκαν στην Καλλιθέα, στο σπίτι της οικογένειας Λασκαρίδου. Συγκεκριμένα, το 1895 η Σοφία Λακαρίδου γνωρίστηκε με τον Περικλή Γιαννόπουλο. Η Σοφία ασχολούνταν με τη ζωγραφική, ενώ ο Περικλής με τη λογοτεχνία.

Αργότερα, οι συναντήσεις τους ξεκίνησαν να πληθαίνουν. Ο ένας λάτρευε τη συντροφιά του άλλου. Μία μέρα, ο Περικλής της αποκάλυψε πως θα τη ζητήσει από τον πατέρα της. Όμως, εισέπραξε αρνητική απάντηση. Η ιδέα της αυτοκτονίας έμοιαζε να προβάλλει σιγά – σιγά στο μυαλό του νεαρού λογοτέχνη.

Στη συνέχεια, η Σοφία μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1903 και αποφοίτησε από αυτή το 1907. Μάλιστα, κατάφερε να εξασφαλίσει και μία υποτροφία διάρκειας τριών χρόνων στο εξωτερικό. Ο Περικλής δεν την εμπόδισε να πάει στο εξωτερικό για να σπουδάσει, αλλά δεν την ακολούθησε.

Καταραμένος έρωτας – Αληθινή ιστορία: Η βόλτα στο Σκαραμαγκά και η υπόσχεση του Γιαννόπουλου

Λίγες ημέρες πριν η Σοφία φύγει για το Μόναχο, το ζευγάρι πραγματοποίησε μια βόλτα στο Σκαραμαγκά, όπου ο Περικλής εξομολογήθηκε στη Σοφία πως αν την έχανε, θα αυτοκτονούσε. Ο πρώτος χρόνος κύλισε με αλληλογραφία. Όμως, ο δεύτερος δεν ήταν το ίδιο.

Μια μέρα, ο Περικλής συνάντησε τη μητέρα της Σοφίας στο δρόμο. Τότε, τη ρώτησε με χαμόγελο τι κάνει η κόρη της. Εκείνη του απάντησε πως δεν πρέπει να παντρευτεί για να αφοσιωθεί στην τέχνη, διότι οι καθηγητές της είχαν ενθουσιαστεί, με το ταλέντο της.

Το βράδυ πριν την αυτοκτονία του, ο Περικλής πήγε στον κινηματογράφο με ένα φιλικό του ζευγάρι. Τότε, τους ανακοίνωσε ότι την επόμενη μέρα θα πήγαινε μια ημερήσια εκδρομή. Επιστρέφοντας στο σπίτι του έγραψε το αποχαιρετιστήριο γράμμα στην αγαπημένη του.

Μόλις το έλαβε στα χέρια της η Σοφία μονολόγησε «έρχομαι». Όμως, όταν θα έφθανε στην Ελλάδα, δεν θα αντίκριζε τον Περικλή. Ο αγαπημένος της δεν ζούσε πια. Είχε αφαιρέσει την ζωή του. Στο σημείο που της είχε υποσχεθεί. Στη θάλασσα του Σκαραμαγκά.

Στην Ελλάδα έπεσε στο κρεβάτι. Μία από αυτές τις βραδιές τον είδε στο όνειρό της και το πρωί ξεκίνησε να πάει στον Σκαραμαγκά, κόβοντας και λίγα λουλούδια από τον κήπο του σπιτιού της. Ήταν το πρωινό που η θάλασσα είχε ξεβράσει το πτώμα του Περικλή Γιαννόπουλου στην

Μέρες μετά την κηδεία του Περικλή, θα προσπαθούσε και η ίδια να βάλει τέλος στην ζωή της, κόβοντας τις φλέβες της. Όμως, η μητέρα της την πρόλαβε. Έτσι, η Σοφία «έφυγε» στις 13 Νοεμβρίου του 1965. Ορισμένοι πιστεύουν πως το φάντασμά της περιφέρεται ακόμη στο σπίτι της, έχοντας ενοχές από τον αναπάντεχο θάνατο του λογοτέχνη Περικλή Γιαννόπουλου τον Απρίλιο του 1910.

 

 

 

https://www.enimerotiko.gr/ellada/to-stoicheiomeno-spiti-stin-kallithea-poy-filoxenise-ton-anekpliroto-erota-2-nearon-kai-to-tragiko-toys-telos/?fbclid=IwAR3zEVfBS0gsFgdTtp_ZQAGEYmTIYxigCx587bQFmqo2nuYOsrPvXnGP9DM

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks