-
Αρχική > Πολιτισμός > ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ στην Καστοριά

ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ : Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ στην Καστοριά

 

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ

του DAVIDIVESσε σκηνοθεσία Ρέινας Σ. Εσκενάζυ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

Πέμπτη21/12

ΩΡΑ: 21:30

 

Προπώληση: https://www.more.com/theater/i-afroditi-me-ti-gouna-2/

 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Αργύρης Αγγέλου- Βαρβάρα Λάρμου

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δάφνη Οικονόμου

Μόνος σε ένα θέατρο στο Παρίσι, μετά από μια εξοντωτική ημέραγεμάτη οντισιόν, ο σκηνοθέτης, Τόμας, διαμαρτύρεται στο τηλέφωνογια τις ατάλαντες ηθοποιούς που είδε. Καμία δεν αξίζει να αναλάβει τονπρωταγωνιστικό ρόλο στο θεατρικό του. Είναι έτοιμος να φύγει, ότανξαφνικά, εισβάλλει η Βάντα.

Αρχικά, φαίνεται να είναι ο,τι απεχθάνεται ο Τόμας, όμως τελικά τηναφήνει να κάνει το δοκιμαστικό. Αρχικά, μένει έκπληκτος και στησυνέχεια, λίγο λίγο, μαγεύεται από τη μεταμόρφωσή της. Η Βάντα, όχιαπλά ταιριάζει απόλυτα στον ρόλο, αλλά δείχνει να έχει μελετήσει τοέργο μέχρι τελείας και να γνωρίζει όλους τους διαλόγους. Όσο όμωςπροχωράει η οντισιόν, ο Τόμας γοητεύεται και μετά περνάει από τηνέλξη στην εμμονή…

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΗ ΓΟΥΝΑ γράφτηκε ως μυθιστόρημα το 1870 από τονΛέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, συνδέοντας για πάντα τον συγγραφέα μετα εγχειρίδια ψυχολογίας και τον ορισμό της ψυχοπαθολογίας τηςηδονής μέσω του πόνου. Το έργο αποτέλεσε την έμπνευση για τοθεατρικό του DavidIves και έγινε ταινία από τον Ρομάν Πολάνσκι με τονΜατιέ Αμαλρίκ και την Εμανουέλ Σενιέ στους πρωταγωνιστικούςρόλους. Ως θεατρικό, ανέβηκε αρχικά σε offBroadway σκηνές αλλά,λόγω της μεγάλης επιτυχίας του, συνέχισε σε μεγάλες σκηνές σε πολλέςχώρες του κόσμου.

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks