-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Κοζάνη: Ένας πυροσβέστης γίνεται ο ήρωας μιας άλλης ζωής χαρίζοντας αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (βίντεο)

Κοζάνη: Ένας πυροσβέστης γίνεται ο ήρωας μιας άλλης ζωής χαρίζοντας αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (βίντεο)

Στην Κοζάνη, ο Ευθύμιος Αβραμίδηςπυροσβέστης στο επάγγελμα, χαρίζει ζωή ως δωρητής μυελού των οστών, υπενθυμίζοντας ότι η ανθρωπιά είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορούμε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο.

Ο κ. Αβραμίδης δωρίζει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα που προέρχονται από τον μυελό των οστών, για να βοηθήσει όσους αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες, όπως αιματολογικές και ογκολογικές παθήσεις.

Ο κ. Αβραμίδης, βρίσκοντας τον εαυτό του συμβατό με έναν ασθενή που περιμένει αυτό το πολύτιμο δώρο, αποφάσισε να προσφέρει την ελπίδα της επιβίωσης μέσα από τη δυνατότητα της δωρεάς.

Κοζάνη: Ένας πυροσβέστης γίνεται ο ήρωας μιας άλλης ζωής χαρίζοντας αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα (βίντεο)

Όπως λέει ο ίδιος, η αναμονή για την εξέλιξη της υγείας του λήπτη αναστατώνει τις σκέψεις και τα συναισθήματα, ενώ, μόλις ειδοποιήθηκε ότι είναι συμβατός έδρασε άμεσα για να σώσει τον συνάνθρωπό του, έναν άντρα από την Ιταλία, ηλικίας 69 ετών. Ο κ. Αβραμίδης προτρέπει μάλιστα τους άλλους να γίνουν δωρητές, καθώς, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για μία πολύ απλή διαδικασία που το αποτέλεσμα που δίνει όμως σε αποζημιώνει.

Η απόφαση αυτή απαιτεί μεγάλη αυταπάρνηση και ευαισθησία. Ο κ. Αβραμίδης, με τη δική του πράξη, δείχνει πώς η αλληλεγγύη και η συμπόνια μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, προσφέροντας μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε κάποιον που μάχεται για την υγεία του.

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks