-
Αρχική > Ελλάδα > Ντάνα: Ο τετράγωνος και εντυπωσιακός φάρος της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του (video)

Ντάνα: Ο τετράγωνος και εντυπωσιακός φάρος της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του (video)

Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα μνημεία της ναυτικής ιστορίας του τόπου

Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα είτε πιο κοντά είτε πιο μακριά πάντα ανακαλύπτεις τοποθεσίες και αξιοθέατα που ενδεχομένως δεν είχες ακούσει ποτέ στο παρελθόν. Μια ξεχωριστή κατηγορία κτισμάτων αποτελούν και οι φάροι. Και σήμερα θα σου μιλήσουμε για τον εντυπωσιακό και τετράγωνο φάρο της Ελλάδας. Με την ευκαιρία, δείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά γιοφύρια της Ελλάδας.

Ντάνα: Ο τετράγωνος και εντυπωσιακός φάρος της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του (video)

 

Ντάνα: Ο τετράγωνος και εντυπωσιακός φάρος της Ελλάδας

Ο Φάρος Ντάνα δεσπόζει στην είσοδο του κόλπου του Πόρου. Μετράει πάνω από έναν αιώνα ζωής μιας και κατασκευάστηκε το 1870 από την Γαλλική Εταιρεία Οθωμανικών Φάρων. Το σχήμα και η αρχιτεκτονική του είναι αυτά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Είναι τετράγωνος και πετρόχτιστος αποτελώντας ταυτόχρονα ένα από τα πλέον όμορφα μνημεία της ναυτικής ιστορίας του τόπου. Όσον αφορά το μέγεθός του, ο φάρος Ντάνα έχει ύψος 9 μέτρα και εστιακό του ύψος 32 μέτρα.

Θα τον βρεις σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Πόρο σε περίπτωση που οργανώσεις μια μονοήμερη ή ένα σαββατοκύριακο εκεί. Από τον δρόμο μέχρι το φάρο, υπάρχει ένα μονοπάτι το οποίο είναι εύκολο και σε απόσταση μόλις 15 λεπτών. Αν φτάσεις εκεί θα έχεις την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να θαυμάσεις, την μαγευτική θέα στο Σαρωνικό και τη χερσόνησο των Μεθάνων.

 

Athensmagazine.gr:

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks