-
Αρχική > Ελλάδα > Λαμπίκο σε 5′: Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερά πλακάκια

Λαμπίκο σε 5′: Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερά πλακάκια

Από ATHENSMAGAZINE TEAMΤα καθαριστικά μπάνιου που υπάρχουν στο εμπόριο συνήθως είναι πάρα πολύ δραστικά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν ευαίσθητα υλικά που ίσως έχετε στον χώρο σας.

Τι θα χρειαστείτε Για να φτιάξετε αυτό το εκπληκτικό οικολογικό καθαριστικό θα χρειαστείτε:

 

Λαμπίκο σε 5': Το θαυματουργό μείγμα με μαγειρική σόδα και 2 ακόμα υλικά για αστραφτερά πλακάκια

 

Ανακατέψτε καλά και τα τρία υλικά σε ένα μπουκαλάκι. Το οξυζενέ είναι φυσικό λευκαντικό και καθαριστικό ενώ η μαγειρική σόδα βοηθάει στην απομάκρυνση λεκέδων και στιγμάτων που πολλές φορές δημιουργούνται απλά από το καυτό νερό που πέφτει στην μπανιέρα σας.

Πώς θα εφαρμόσετε το μείγμα Βάλτε λίγη ποσότητα πάνω στα πλακάκια που θέλετε να καθαρίσετε και αφήστε το μείγμα να δράσει για 5 λεπτά. Για την μπανιέρα σας βάλτε λίγη ποσότητα σε ένα σφουγγάρι και τρίψτε καλά.

Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό. Αν οι λεκέδες επιμένουν, τότε περάστε ακόμα μια στρώση από το συγκεκριμένο μείγμα ή αφήστε το να δράσει για περισσότερα λεπτά.

Μπαλκόνι «ανθεκτικό» στην κακοκαιρία: 3 βασικά tips για να το προστατέψετε από βροχές και χιόνια

Το μπαλκόνι είναι ένας υπέροχος χώρος ανάπαυσης και απόλαυσης, αλλά η βροχή μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Η προστασία μπαλκονιού από τη βροχή είναι απαραίτητη για να το απολαμβάνετε καθημερινά. Εσείς τι θα κάνετε για να διατηρήσετε την καλή κατάστασή του;

Με την ευκαιρία, δείτε τα μυστικά του Σπύρου Σούλη για μπάνιο πεντακάθαρο σε 5′.

3 βήματα για να το προστατέψετε από την βροχή

  • Αξιολογήστε το μπαλκόνι

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία, αξιολογήστε το μπαλκόνι σας. Δείτε ποια είναι τα σημεία που η βροχή εισβάλλει περισσότερο. Υπάρχουν σημεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την τοποθέτηση προστατευτικών; Τι προστατευτικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε; Εν ολίγοις, κάντε μία συνολική μελέτη του χώρου για να προετοιμαστείτε για την προστασία μπαλκονιού από βροχή.

Μπαλκόνι «ανθεκτικό» στην κακοκαιρία: 3 βασικά tips για να το προστατέψετε από βροχές και χιόνια

  • Βάλτε αδιάβροχη κουρτίνα

Μια εύκολη λύση είναι η τοποθέτηση αδιάβροχης κουρτίνας. Επιλέξτε ύφασμα ανθεκτικό στο νερό και εγκαταστήστε το με αδιάβροχους κρίκους. Αυτή η κουρτίνα θα προστατέψει από τη βροχή ενώ παράλληλα θα διατηρήσει την αισθητική του χώρου. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε κάποια τέντα. Επιλέξτε ανθεκτικά υλικά και τοποθετήστε την έτσι ώστε να προσφέρει επαρκή προστασία.

  • Χρήση στεγανωτικών

Προστατέψτε το πάτωμα του μπαλκονιού με στεγανωτικά ενώ αντίστοιχα κάντε το ίδιο και για τα έπιπλα και τις επιφάνειες καλύπτοντάς τα με πλαστικά καλύμματα που θα τα προστατέψουν από τη βροχή και θα διατηρήσουν την καλή τους κατάσταση.

Athensmagazine.gr:

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks