-
Αρχική > Διεθνή > Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα «γυρνούσε στον τάφο του» αν ήξερε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έδωσαν στα παιδιά το επίθετό του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα «γυρνούσε στον τάφο του» αν ήξερε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν έδωσαν στα παιδιά το επίθετό του

Βασιλικό λάθος… Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξαν να δώσουν στα παιδιά τους, τον Πρίγκιπα Άρτσι, 4 ετών, και την Πριγκίπισσα Λίλιμπετ, 2 ετών, το επίθετο Σάσεξ και όχι το Μάουντμπάτεν-Γουίνδσορ.

Αυτή η επιλογή θα εξόργιζε τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο αν ήταν ακόμα ζωντανός, σύμφωνα με έναν βασιλικό ειδικό.

πρίγκιπας Χάρι πρίγκιπας Ουίλιαμ παππούς
«Πόσο λυπηρό, λοιπόν, που μόλις τρεις γενιές αργότερα, ο Χάρι θα έπρεπε τόσο κατάφωρα να αγνοήσει τις επιθυμίες του παππού του και να εγκαταλείψει ουσιαστικά το οικογενειακό όνομα για το οποίο είχε αγωνιστεί ο Φίλιππος», έγραψε η βασιλική ειδικός Ingrid Seward. Φωτογραφία: AP

Η βασιλική εμπειρογνώμονας Ingrid Seward έγραψε για την Daily Mail πώς ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας θα είχε θυμώσει και θα «γυρνούσε στον τάφο του» με την επιλογή του δούκα του Sussex να αλλάξει τα ονόματα των παιδιών του.

Έγραψε ότι η απόφαση του Χάρι «θα χρησιμεύσει μόνο στην περαιτέρω απομάκρυνση του πρίγκιπα και των παιδιών του» από το Παλάτι και την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Το House of Windsor άλλαξε το όνομά του το 1917 από Saxe-Coburg και Gotha. Η δυναστεία μεταμορφώθηκε λόγω του αντιγερμανικού συναισθήματος που επικρατούσε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ έγινε μονάρχης το 1952, ο Φίλιππος «πληγώθηκε» ότι τα παιδιά του θα ήταν Windsors αντί για Mountbattens.

Προτού ο Φίλιππος παντρευτεί την Ελισάβετ το 1947, παραιτήθηκε από τη διεκδίκησή του για τον ελληνικό και τον δανικό θρόνο και πήρε το επίθετο της μητέρας του, Μάουντμπάτεν.

Χάρι Μέγκαν παιδιά

«Πόσο λυπηρό, λοιπόν, που μόλις τρεις γενιές αργότερα, ο Χάρι αγνοούσε τόσο κατάφωρα τις επιθυμίες του παππού του και εγκατέλειψε ουσιαστικά το οικογενειακό όνομα για το οποίο είχε αγωνιστεί ο Φίλιππος», είπε η Ingrid Seward

Η προδοσία στην Ελισάβετ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι επίσημες αλλαγές ονόματος του Άρτσι και της Λίλιμπετ ανακοινώθηκαν από τον Χάρι και την Μέγκαν στη νέα ιστοσελίδα τους, Sussex.com. Το ζευγάρι έλαβε μαζικές αντιδράσεις για τον ιστότοπό του που ξανακυκλοφόρησε, ο οποίος στο παρελθόν ονομαζόταν «SussexRoyal.com». «Το γραφείο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν, του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ», γράφει το κείμενο μαζί με το οικόσημο της Μέγκαν και τις βιογραφίες του ζευγαριού.

Η 42χρονη πρώην ηθοποιός στη σειρά “Suits”, και ο ιστότοπος του ιδρυτή των Invictus Games θεωρήθηκαν επίσης ως προδοσία στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς φαινομενικά υποσχέθηκαν ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν τους τίτλους τους για οικονομικό κέρδος μετά την αποχώρησή τους από τη βασιλική οικογένεια το 2020.

Η «προκλητική» απόφαση να ονομάσουν τον ιστότοπό τους από τους τίτλους τους θα είναι μια «μεγάλη υπόθεση» για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, δήλωσε ένας από τους γνώστες της  Daily Mail στις 14 Φεβρουαρίου.

Αυτή η διπροσωπία θεωρείται ότι παραβιάζει τη συμφωνία, «αν όχι με το γράμμα, σίγουρα ως προς το πνεύμα».

 

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks