-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τον εαυτό τους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, όχι εσένα.

Τον εαυτό τους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, όχι εσένα.

Ειδές story στο instagram, reels, throwbacks, αναρτήσεις στο Facebook, check-in με τόπια, φωτογραφίες με ποτά και τα ειδές επανειλημμένα παντού. Κατέκλυσαν τις αρχικές και αναρωτήθηκες πόσο υπέροχα περνάνε, πόσο ευλογημένοι είναι για να ζουν τέτοια ζωή; Τι έχουν κάνει για να αξίζουν κάτι τέτοιο και που έφταιξες εσύ για να μην το έχεις; Τι ήταν αυτό που έκαναν σωστά και εσύ τραγικά λάθος και οδηγήθηκες στην τωρινή κατάσταση; Αυτοί να έχουν όσα θες άκοπα και εσύ να προσπαθείς για λιγότερα από όσα αξίζεις;

Άλλος θα πει υποχωρήσεις, άλλος θα πει συμβιβασμούς, κάποιος άλλος ίσως ισχυριστεί ότι και αυτοί κόπιασαν για να τα αποκτήσουν και ότι απλά δεν το ξέρεις αλλά η απάντηση είναι μια και ηχηρή. Φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν και υποχώρησαν. Φοβήθηκαν και συμβιβαστήκαν. Φοβήθηκαν να δείξουν την πορεία προς την απόκτηση όλων αυτών γιατί δεν υπάρχει … Δεν έχουν αποκτήσει κάτι με την αξία τους και το ξέρουν και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να το μάθεις και εσύ. Συνεπώς θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ισχυρή εικόνα αρκετά φωτεινή ώστε να θαμπώνει την οπτική σου και να μπερδεύει την κρίση σου. Εάν όμως κοιτάξεις καλύτερα, θα διακρίνεις τα μοτίβα που προσπαθούν να κρύψουν και όταν ξεκινήσεις να τα διακρίνεις θα είναι ορατά σε κάθε φωτογραφία, σε κάθε δημοσίευση, σε κάθε εικονικά υπέροχη στιγμή. Είναι μοτίβα που στα μάτια τους είναι καλά προσεγμένα για να δώσουν όλη την glamorous αίγλη της στιγμής, αλλά για κάποιον που είναι έξω από αυτό, είναι ακριβώς το σημείο που δείχνει την μιζέρια της ζωής τους… που φοβούνται να αντικρίσουν.

 

Διότι σε κάθε φωτογραφία υπάρχει πολύ μακιγιάζ.. πολλά φίλτρα.. hashtags για το πόσο ευλογημένοι είναι. Πολλοί φίλοι – αδελφές – ψυχές…και σίγουρα ο άνθρωπος τους!  Αυτός που έχουν επιλέξει να αγαπάνε πολύ ανιδιοτελώς έχοντας εκτιμήσει τον χαρακτήρα του και το πώς τους κάνει να νιώθουν ή το πόσο πανευτυχείς είναι που τον βρήκαν.

Γιατί όμως τόσο ιδιωτικές στιγμές να έχουν τόσο ‘περιποιημένη’ δημόσια προβολή;

Σίγουρα όλοι έχουμε θελήσει να κρατήσουμε τις αναμνήσεις μας σε φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα και κάθε είδους αναμνηστικά, γιατί όταν τα χρόνια περάσουν και η ζωή φέρει αλλαγές, θα έχεις εκείνες τις στιγμές να σου θυμίζουν ότι τα καλύτερα θα ξαναέρθουν όπως τότε. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο να θελήσεις να μοιραστείς την χαρά σου ή την επιτυχία σου σε κάποιο social για να εμπνεύσεις και άλλους ανθρώπους να κάνουν και αυτοί το επόμενο βήμα στη ζωή τους, όποιο και να είναι αυτό και σίγουρα αν αυτό γίνεται επανειλημμένα το όριο της προσωπικής χαράς, έχει ξεπεραστεί. Εδώ είναι και το σημείο που πρέπει να προσέξεις ότι το μακιγιάζ είναι πολύ για να καλύψει την θλίψη των ματιών τους που εσύ βλέπεις ολοκάθαρα ότι υπάρχει. Τα φίλτρα είναι όσο πιο πολλά, για να δώσουν την φωτεινότητα της στιγμής η οποία είναι απούσα. Τώρα σε περίπτωση που τα ανιχνεύσεις αυτά, πρέπει να υπάρχουν και δηλώσεις αγάπης για τους ανθρώπους και την ζωή τους, για να έρθουν να σου γεννήσουν πάλι αμφιβολίες για το αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, ή αν θες, εσύ να τα βλέπεις με τέτοιο τρόπο, για να μην ζηλεύεις.

 

Η αλήθεια είναι ότι δεν ζηλεύεις, δεν βλέπεις λάθος και σίγουρα δεν είσαι ένας κακός άνθρωπος που δεν είναι ευχαριστημένος με την δική του ζωή και βγάζει κάκια με τέτοιο τρόπο. Αυτή η κοπέλα που βλέπουμε πόσο λατρεύει το αγόρι της, δεν είναι τυχαίο που το λατρεύει δείχνοντας τα δώρα που της έχει κάνει, αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από την κοπέλα που μας κρατάει μυστικό τον έρώτα της γιατί δεν θέλει να γίνει κομμάτι αυτού του μοτίβου, γιατί να μην το κάνει άλλωστε εφόσον συζήτησε με την σχέση της και της έδωσε το ελεύθερο, αφού ποτέ δεν κατάλαβε ότι ο πραγματικός λόγος είναι ότι ντρέπεται για αυτόν και θέλει να δείχνει μια ανεξαρτησία και δυναμικότητα που θα προκαλέσει. Εκείνη η κοπέλα που είναι τόσο χαρούμενη με φίλους και συγγενείς που τους θυμάται όταν τους έχει ανάγκη, σίγουρα δεν είναι κάτι που πρέπει να ζητήσεις να αποκτήσεις και εσύ, γιατί τις περισσότερες φορές σου έλεγε πόσο τους απεχθάνεται και ήξερες όλα όσα τους έκρυβε, άσχετα αν δεν μίλησες ποτέ… Το αγόρι αυτό που το βλέπεις στο καινούριο αμάξι του, είσαι σίγουρος ότι το πήρε με τα λεφτά του; Βέβαiα και το κολλέγιο που πάει ίσως να μην είναι τόσο εφικτό να πληρωθεί από τα λεφτά ενός φοιτητή που θα πρέπει να συντηρηθεί μόνος του…

 

Δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από ψεύτικες ζωές που δόθηκαν σε τέτοιους ανθρώπους διότι έτσι ξαφνικά όπως τις απέκτησαν, έτσι θα τις χάσουν. Ο δικός σου δρόμος είναι κάπως δύσβατος, γιατί τον περπατάς μονό εσύ, δεν πέρασαν άλλοι πριν από εσένα για να τον στρώσουν, γιατί κανείς δεν θέλησε να πάρει τέτοια απόφαση, αλλά ο δικός σου ο κόσμος θα έχει γερά θεμέλια. Θα έχει βάσεις που δεν θα γκρεμίζονται με ένα ‘χωρίζουμε’ και θα αντιτίθεσαι σε όσους σε μειώνουν. γιατί δεν θα φοβάσαι μην κοπεί η ‘επιχορήγηση’. Μην ντρέπεσαι για όσα δεν έχεις να δείξεις, γιατί ακόμα δημιουργούνται και όταν θα τα δείξεις, κανένα ταξίδι, κανένα ακριβό δώρο και κανένα φίλτρο δεν θα είναι ικανά να τα αντικρούσουν. Το πιθανότερο να σε θαυμάζουν ήδη από μακριά, αλλά η ζήλεια τους καταπνίγει κάθε άλλο συναίσθημα. Διασκέδασε το λίγο και εμπιστεύσου την διαδικασία που περνάς. 

Μην ζηλεύεις τη κενή ζωή τους, θα παρακαλάνε για μια μέρα στη δική σου, έξαλλου το καλό πράγμα αργεί να γίνει και το δικό σου θα είναι το καλύτερο…!

Αυτά τα άτομα που σου ήρθαν στο μυαλό κατευθείαν είναι οι πιο στενοί σου παρατηρητές, μην τους στερήσεις ένα καλό θέαμα!

Κωνσταντίνα Γκίζη

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks