-
Αρχική > Ελλάδα > Χαμός με τις ψεύτικες αγγελίες για ενοικιάσεις κατοικιών: «Στείλε γρήγορα προκαταβολή, περιμένουν άλλοι 30» – Πώς θησαυρίζουν οι επιτήδειοι

Χαμός με τις ψεύτικες αγγελίες για ενοικιάσεις κατοικιών: «Στείλε γρήγορα προκαταβολή, περιμένουν άλλοι 30» – Πώς θησαυρίζουν οι επιτήδειοι

Επιπλωμένο διαμέρισμα 89 τ.μ., πλήρως ανακαινισμένο, με δύο υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, σαλόνι και κουζίνα, χωρίς κοινόχρηστα και υπόγειο πάρκινγκ, στον 2ο όροφο πολυκατοικίας, στο Χίλτον, μόλις 500 ευρώ ενοίκιο τον μήνα.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Οι διαδικτυακές απάτες για ενοικίαση σπιτιού έχουν πάρει την μορφή «Λερναίας Ύδρας», την στιγμή που χιλιάδες φοιτητές την τρέχουσα περίοδο, εργαζόμενοι αλλά και οικογένειες αναζητούν μανιωδώς μία «χρυσή ευκαιρία» καθώς η εύρεση διαμερισμάτων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχει μετατραπεί σε έναν ακόμη «Γολγοθά». Οι επιτήδειοι, ποντάρουν κατά κύριο λόγο στην ραγδαία αύξηση των τιμών στα ενοίκια, αλλά και στην άγνοια των πολιτών που είτε βιάζονται, είτε δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά την αναζήτηση και ενοικίαση κατοικίας, και τότε αρπάζουν αστραπιαία την ευκαιρία και αναλαμβάνουν δράση.

Έτσι δρουν οι απατεώνες

Μία από τις πιο συνηθισμένες απάτες είναι αυτή που πραγματοποιείται μέσω των ηλεκτρονικών αγγελιών, όπου τα διαμερίσματα διαφημίζονται επίτηδες σε ιδιαίτερα ελκυστικές φωτογραφίες και δελεαστικές τιμές ώστε να προσελκύσουν τα «βλέμματα». Τα συγκεκριμένα ακίνητα, είτε είναι ανύπαρκτα, είτε οι φωτογραφίες και οι πληροφορίες τους έχουν κλαπεί από άλλες αγγελίες σπιτιών, που βρίσκονται σε άλλη πόλη ή ακόμη και στο εξωτερικό.

Οι ψεύτικες αγγελίες για ενοικίαση σπιτιού συνήθως αναρτώνται με 1 φωτογραφία, και συνήθως ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον υποτιθέμενο ιδιώτη, είναι αποκλειστικά μέσω email, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμο κάποιο τηλέφωνο ή εάν υπάρχει πρόκειται για ψεύτικο αριθμό που όταν τον καλείς, αναφέρει πως έχει φραγή εισερχομένων κλήσεων.

Για παράδειγμα, όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω -πολύ καλές, για να είναι αληθινές- αγγελίες που αναρτήθηκαν στις 10/05 και πλέον έχουν εξαφανιστεί, διαφημίζεται από έναν ιδιώτη, ένα διαμέρισμα στο Χίλτον με ενοίκιο 500 ευρώ τον μήνα μόνο με μία φωτογραφία, το οποίο είναι 89 τ.μ. και διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, σαλόνι και κουζίνα, είναι επιπλωμένο, διαθέτει κλιματισμό, ηλιακό, τέντες, υπόγειο πάρκινγκ, κουφώματα αλουμινίου, και δεν έχει κοινόχρηστα. Παρόμοια είναι άλλη αγγελία διαμερίσματος στον Νέο Κόσμο, 79 τ.μ. με ενοίκιο 490 ευρώ, το οποίο διαθέτει κι εκείνο 2 υπνοδωμάτια, 2 μπάνια, σαλόνι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, επιπλωμένο με κλιματισμό, ηλιακό, τέντες, πάρκινγκ, και με κουφώματα αλουμινίου.

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks