-
Αρχική > Διεθνή > Δίδυμες αδελφές έκαναν τεστ DNA για πλάκα, αλλά τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ένα σκοτεινό μυστικό – «Έχω αρχίσει να πανικοβάλλομαι»

Δίδυμες αδελφές έκαναν τεστ DNA για πλάκα, αλλά τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ένα σκοτεινό μυστικό – «Έχω αρχίσει να πανικοβάλλομαι»

Καμία φορά, η ζωή μας επιφυλάσσει εκπλήξεις που δεν φανταζόμασταν. Το πιο τραγικό σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι το γεγονός ότι, η αναζήτηση της αλήθειας, μπορεί να ξεκινά ως παιχνίδι ή ως αστείο και να καταλήγει σε μία πραγματικά περίπλοκη κατάσταση.

Μία 18χρονη κοπέλα με την δίδυμη αδελφή της, πρόσφατα αποφάσισαν, για πλάκα, να κάνουν μία εξέταση DNA. Κάνοντας το τεστ, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να μάθουν περισσότερα, τόσο για τις ομοιότητες, όσο και για τις διαφορές τους.

Οι παππούδες τους ήταν εκείνοι που «έριξαν» αρχικά την ιδέα του γενετικού τεστ, ενώ οι γονείς τους δεν γνώριζαν το παραμικρό. Όταν λοιπόν βγήκαν τα αποτελέσματα, οι δύο αδελφές βρέθηκαν προ εκπλήξεως, καθώς, σύμφωνα με αυτά δεν είχαν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, η καταγωγή της μίας ήταν εξ ολοκλήρου από Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, κάτι λογικό καθώς η ευρύτερη οικογένεια έχει ρίζες από Αυστρία, Κροατία και Γερμανία. Η απώτατη καταγωγή ωστόσο, είναι Σκανδιναβική, γεγονός που τους προκάλεσε μεγάλη σύγχυση, ειδικά εφόσον τα αποτελέσματα από τις δύο αδελφές δεν ταίριαζαν.

«Τα αποτελέσματά μας δεν ταίριαζαν», εξήγησε η μία, «πράγμα αδιανόητο. Ως δίδυμες, θα έπρεπε να έχουμε ίδιο DNA».

Μυστήριο και σιωπή στην οικογένεια

 «Η δίδυμη αδελφή μου είπε ότι λογικά, θα έχει γίνει λάθος. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία και η αδελφή μου ξαναέκανε το τεστ. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Τότε μπερδευτήκαμε στ’ αλήθεια. Μιλήσαμε στους παππούδες μας, και, ενώ είπαν ότι αυτό είναι ενδιαφέρον, δεν έδωσαν παραπάνω πληροφορίες. Η δίδυμη αδελφή μου είπε να το πούμε στους γονείς μας ώστε να κάνουν και εκείνοι ένα γονιδιακό τεστ και να συνδυάσουμε τ’ αποτελέσματα».

«Ανακάλυψα ότι η σύζυγός μου είναι βιολογική μου αδελφή» – Πώς αποκαλύφθηκε η συγγένεια

Η μία από τις αδελφές είναι αρκετά ψηλότερη από την μητέρα της και, η αδελφή της είναι πολύ πιο ξανθιά από την οικογένειά της, γεγονός που έως τότε, απέδιδε στις γερμανικές της ρίζες. Οι αδελφές γνωστοποίησαν τα αποτελέσματα στην μητέρα τους και εκείνη αποκρίθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που απάντησαν και οι παππούδες.

Αναζητούν την εξήγηση για το διαφορετικό DNA

Στη συνέχεια, προσέγγισαν τον πατέρα, και εκείνος επίσης δεν είπε τίποτα, επιδεινώνοντας τη σύγχυση των δύο αδελφών. «Η αδελφή μου έχει πιστέψει ότι είναι λάθος το αποτέλεσμα, αλλά εγώ δεν το πιστεύω», εξομολογείται η κοπέλα. «Είναι αδιανόητο να μην έχουμε το ίδιο DNA, στο 50%, αυτό ισχύει σε όλα τ’ αδέρφια».

«Παρότι είμαστε διζυγωτικές δίδυμες, θα έπρεπε να έχουμε αρκετά κοινό DNA. Καμία άλλη εξήγηση δεν στέκει. Η πιθανότητα απιστίας της μητέρας μου, αποκλείεται επίσης, καθώς και στην περίπτωση αυτή η δίδυμη αδελφή μου και εγώ, θα είχαμε το ίδιο DNA. Απλά λιγότερο επειδή θα είχαμε διαφορετικούς πατέρες.  Τα υπάρχοντα αποτελέσματα, σημαίνουν ότι εγώ και η αδελφή μου, δεν έχουμε ίδιους γονείς και ότι δεν είμαστε καν συγγενείς. Δεν βλέπω πιθανόν τον λόγο οι γονείς μου να με έχουν υιοθετήσει, να πήραν δηλαδή ένα παιδί με ρίζες από τη Σκανδιναβία αλλά στην ίδια ακριβώς ηλικία με το βιολογικό τους παιδί. Έχω αρχίσει να πανικοβάλλομαι».

Ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή της και τώρα πλέον θεωρεί ότι ακόμη και τα γενέθλιά της είναι και αυτά ένα ψέμα. Πλέον τίποτα δεν είναι λογικό για εκείνη.

Η κοπέλα επικοινώνησε ακόμη με την κλινική όπου η μητέρα της είχε γεννήσει, και ανακάλυψε ότι στο μητρώο αναφέρεται ότι η μητέρα της γέννησε ένα, και όχι δύο, παιδιά.  Καμία εξήγηση δεν είναι ικανοποιητική και η κοπέλα έχει σκεφτεί όλα τα πιθανά-αλλά και τα πιο τραβηγμένα-σενάρια.

Τι συμβουλή θα της δίνατε;

 

ΕΝΙΚΟΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks