-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μαρία Αντωνίου :Στο Υπουργείο Ανάπτυξης – ΦΩΤΟ

Μαρία Αντωνίου :Στο Υπουργείο Ανάπτυξης – ΦΩΤΟ

Από την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου πραγματοποίησα συναντήσεις εργασίας με τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, την Υφυπουργό Ανάπτυξης (αρμόδια για θέματα έρευνας και καινοτομίας) Ζωή Ράπτη Ζωή Ράπτη και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής Τομέων Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (ΕΥΔΕ-ΒΕΚ) Μιχάλη Τζωρτζή.

Ενημέρωσα τον Υπουργό για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων που αφορούν στην ενίσχυση του κλάδου της γουνοποιίας -ενός από τους πλέον κομβικούς για την οικονομία της Καστοριάς- ο οποίος εξακολουθεί να πλήττεται από τις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και για τους στόχους που έχουμε θέσει με το Υπουργείο σχετικά με την ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική της ακριτικής μου περιοχής.

Με την Υφυπουργό κ. Ράπτη, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα αρμοδιότητάς της, αυτά της έρευνας και της καινοτομίας, και τις προοπτικές που διανοίγονται για τον τόπο μου στους εν λόγω τομείς, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες ανάπτυξης για περιοχές ορεινές και απομακρυσμένες, όπως η Καστοριά, ώστε να αποκτήσουν ισχυρό ρόλο και να έχουν συμβολή στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού χάρτη της χώρας.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Top
Enable Notifications OK No thanks