-
Αρχική > Πολιτισμός > Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Βόρεια Θάλασσα, Αγγλία. Γιγαντιαίο κύμα παραλίγο να «καταπιεί» δυο νεαρούς

epotyna1

Μία υπέροχη λήψη τράβηξε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press. Ένα πελώριο κύμα σκάει στην άκρη της προβλήτας στη Βόρεια Θάλασσα και παραλίγο να καταπλακώσει δύο νεαρούς άνδρες που έκαναν τη βόλτα τους εκείνη την ώρα.

Γκελζενκίρχεν, Γερμανία. Επίσημη πρώτη για τη Νανούκ

epotyna11

Το μικρό πολικό αρκουδάκι που ακούει στο όνομα Νανούκ κάνει τα πρώτα του βήματα με τη μητέρα του στον ζωολογικό κήπο του Γκελζενκίρχεν της Γερμανίας. Η μικρή αρκούδα γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μόναχο, Γερμανία. Ένα απόγευμα στη γέφυρα

epotyna8

Μία τοξωτή χαλύβδινη γέφυρα κοσμεί το Μόναχο της νότιας Γερμανίας. Δύο κοπέλες κάθονται πάνω στα επιβλητικά της διακοσμητικά και παρακολουθούν τη δύση του ήλιου.

Ρώμη, Ιταλία. Ο θρίαμβος των «τζιαλορόσι»

epotyna7

Ο Στέφαν Ελ Σαράουι της Ρόμα επιχειρεί εναέριο σουτ το οποίο αποκρούει ο Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, στον θρίαμβο της ιταλικής ομάδας που πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Μαρ ντελ Πλάτα, Αργεντινή. Τεράστια επιχείρηση για την διάσωση μιας φάλαινας

epotyna6

Μέλη του Ναυτικού Συλλόγου της Αργεντινής και εθελοντές προσπαθούν να διασώσουν μια τραυματισμένη φάλαινα που βγήκε στη στεριά του Μαρ ντελ Πλάτα στην Αργεντινή. Δυστυχώς, λίγα 24ωρα μετά η φάλαινα πέθανε.

Κρόνμπεργκ, Γερμανία. Το απίθανο καρέ ενός «ιπτάμενου» πιγκουίνου

epotyna5

Ένας πιγκουίνος στον ζωολογικό κήπο του Κρόνμπεργκ στη Γερμανία πηδά στην πισίνα και απαθανατίζεται από τον φωτογραφικό φακό σε ένα εξαιρετικό στιγμιότυπο.

Copaciu, Ρουμανία. Τα πνεύματα των νεκρών επιστρέφουν το Πάσχα

epotyna3

Σε ορισμένα χωριά της Ρουμανίας, υπάρχει μια δοξασία που λέει πως τις μέρες του Πάσχα τα πνεύματα των νεκρών μένουν στα σπίτια τους. Έτσι, οι γυναίκες πηγαίνουν στα νεκροταφεία όπου είναι θαμμένα τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ανάβουν φωτιές και αφήνουν στο έδαφος φαγητό, κούπες με νερό, λουλούδια.

Βαρκελώνη, Ισπανία. Νέες κινητοποιήσεις υπέρ του Πουτζδεμόν

epotyna4

Φορώντας την ίδια λευκή μάσκα, Καταλανοί συμμετέχουν σε νέες κινητοποιήσεις και υποστηρίζουν τους Καταλανούς πολιτικούς που φυλακίστηκαν αλλά και για τη σύλληψη του Κάρλες Πουτζδεμόν που παραμένει στη Γερμανία.

Βερολίνο, Γερμανία. Ο γηραιότερος θηλυκός γορίλας

epotyna10

Η Fatou τρώει ένα «κέικ ρυζιού» για να γιορτάσει τα 61α γενέθλια της στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στη Γερμανία. Πρόκειται, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ζωολογικού πάρκου, για τον γηραιότερο θηλυκό γορίλα στον κόσμο.

Αβάνα, Κούβα. Ψαρεύοντας στη Καραϊβική

epotyna9

Οι Κουβανοί ψαράδες προετοιμάζουν τα δίχτυα τους καθώς ο ήλιος υψώνεται πάνω από την Αβάνα.

Top
Enable Notifications OK No thanks