-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μεγάλη ανταπόκριση είχε η Παν-Καστοριανή εθελοντική αιμοδοσία(φωτογραφίες )

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η Παν-Καστοριανή εθελοντική αιμοδοσία(φωτογραφίες )

Το αίμα μόνο προσφέρεται και σώζει ζωές

 

Θεοδώρα Κωτσοπούλου  

 

     Έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους τους Καστοριανούς και όχι μόνο ότι η αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη ένδειξη κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Ο εθελοντής αιμοδότης είναι ο ευαισθητοποιημένος πολίτης, αυτός που πλησιάζει τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, τον βοήθα, συνδράμει, χαρίζει ζωή και υγεία και συμβάλει στη δημιουργία του επιτακτικού και μεγαλειώδους ανθρωπιστικού οικοδομήματος. 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Καστοριανών συμπολιτών μας σήμερα το πρωί   στην εθελοντική αιμοδοσία την οποία διοργάνωσε η Υπηρεσία Αιμοδοσίας  του Γενικού  Νοσοκομείου Καστοριάς σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Καστοριάς και έλαβε χώρα στην  αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Καστοριάς,.Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας  Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου.

σε συνεργασία με τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Καστοριάς.

. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιείται φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, στόχο έχει να συμβάλει πανελλαδικά στο μεγάλο έργο της αιμοδοσίας.

«Είναι σημαντική πράξη να δώσει κάποιος αίμα, διότι το αίμα δεν παρασκευάζεται, ούτε αγοράζεται, μόνο προσφέρεται και σώζει ζωές» τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Καστοριάς, (Σ.Ε.Α.) Ελευθέριος Ασλανίδης, ενημερώνοντας στη συνέχεια ότι η προσπάθεια  των  αιμοδοτών  για την εθελοντική αιμοδοσία, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση, μιας και οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν, όπως είπε, ξεπέρασαν τις 60.

Στόχος μας είναι  να καλύψουμε τις ανάγκες του καλοκαιριού,  λόγω των επεμβάσεων που πραγματοποιούνται κατά την περίοδο αυτή, αλλά και να  εξυπηρετήσουμε όλους τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται»

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι  στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί από τον Σ.Ε.Α. στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας,  την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 στις 21:00 ροκ συναυλία με το καστοριανό συγκρότημα «2 Ζωές»

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks