•  η οποία πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση.

    Η κυρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στο ζήτημα, υποστήριξε ότι η Ρωσία στήριζε πάντα την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χωρίς εξωτερικές πιέσεις, που θα αντανακλούσε την επιθυμία των δύο λαών, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη.

    Επίσης, το ρωσικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε “παράλογες” τις δηλώσεις ότι ο Σεργκέι Λαβροφ απείλησε την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με μπλοκάρισμα της συμφωνίας για την ονομασία της ΠΓΔΜ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η κ. Ζαχάροβα επισήμανε επίσης πως ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι σε επικοινωνία με τους ρώσους εταίρους του έτσι ώστε, όπως τόνισε, «να μην παρασύρεται σε βρώμικες προκλήσεις, στις οποίες δυστυχώς τον έσυρε η ελληνική πλευρά

    «Κατανοούμε απόλυτα ότι η πίεση, στην οποία εκτέθηκε η Ελλάδα, ήταν η μεγαλύτερη. Δυστυχώς, βέβαια, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν είναι χωρίς συνέπειες, δεν εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο».