-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η γουνοποιία στο απόσπασμα και οι γουνοποιητικοί σύνδεσμοι σφυρίζουν κλέφτικα(του Δώρα θέτη)

Η γουνοποιία στο απόσπασμα και οι γουνοποιητικοί σύνδεσμοι σφυρίζουν κλέφτικα(του Δώρα θέτη)

O κλάδος της γουνοποιίας ζει τα δυο τελευταία χρόνια τις χειρότερες ημέρες της ιστορίας του. Το 90% των παραγωγών γούνας διατηρούν κλειστές τις μονάδες τους,   καθώς υπάρχουν  πολλές και μεγάλες ποσότητες έτοιμων εμπορευμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν.

Στην κυριολεξία βρίσκεται στο απόσπασμα ένας κλάδος που ανήκει στους πιο συναλλαγματοφόρους της ελληνικής οικονομίας, όπως και στους πιο έντονα εξαγωγικούς.

Παρότι η ζήτηση για το προϊόν της γούνας είναι κυκλική και οι Έλληνες γουνοποιοί έχουν συνηθίσει τις περιόδους χαμηλής ζήτησης, το πλήγμα στον κλάδο σήμερα είναι τεράστιο.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν οι Καστοριανοί  γουνοποιητικοί σύνδεσμοι το μόνο που κάνουν είναι συναντήσεις  μήπως και τελικά  τα βρουν μεταξύ τους για  μια πιθανή συγχώνευση.

Στη συνάντηση  τους πάντως την Δευτέρα το απόγευμα που  έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΕΓ δεν βγήκε άσπρος καπνός  ότι τα βρήκαν και επιτέλους να μονιάσουν, έβγαλαν όμως ένα δελτίο τύπου που περικλείει το τι θέλουν να κάνουν  και ανανέωσαν το ραντεβού τους  για τα μέσα Νοεμβρίου  του 2018.

Ο  νομός Καστοριάς «δοκιμάζεται» από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας που έχει φτάσει το 50%, σύμφωνα με στοιχεία του Εργατικού Κέντρου. Τα τελευταία χρόνια πλήττεται ιδιαίτερα ο κλάδος της γουνοποιίας, στον οποίο βασίζεται πολύ η οικονομία της περιοχής ενώ οι πωλήσεις εμφανίζουν  πτώση κατά 80%.

Επιτελούς ξυπνήστε και όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικήστε κάτι καλύτερο για την περιοχή μας, για την επιχείρησή σας για την ίδια την κοινωνία μας, που βιώνει δύσκολες καταστάσεις. Αφήστε επιτέλους την υστεροφημία σας και κοιτάξτε το τώρα.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks