-
Αρχική > Ελλάδα > Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ξεκίνησαν οι νέες αιτήσεις – Όλες οι αλλαγές

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ξεκίνησαν οι νέες αιτήσεις – Όλες οι αλλαγές

Νέα δεδομένα ξεκίνησαν για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις

. Σύμφωνα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με θέμα «Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1η Νοεμβρίου, το ποσό της εισοδηματικής ενίσχυσης παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται.

Μετά την πάροδο του εξαμήνου, οι δικαιούχοι υποβάλλουν νέα αίτηση, γιατί στη λήξη του 6μήνου η αίτηση θα ανακληθεί. Συνεπώς, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση εντός του Νοεμβρίου 2018. Στον παρακάτω πίνακα αναφέρεται ο μήνας κατά τον οποίο οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση με βάση τη συμπλήρωση εξαμήνου.

Όλες οι αλλαγές

Αλλαγές και μάλιστα σημαντικές τίθενται σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Μεταξύ άλλων είναι η περίοδος χορήγησης του επιδόματος που θα είναι σταθερή για έξι μήνες, η απόδειξη της μόνιμης κατοικίας σε περίπτωση ενοικίου ή παραχώρησης κατοικίας, η υποχρεωτική εκπαίδευση και η επιστροφή στα θρανία για όσους δεν έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο, αλλά και η υποχρέωση να προσκομισθεί το νέο έντυπο συναίνεσης των ενήλικων μελών του νοικοκυριού.

Αναλυτικά οι αλλαγές που θα ισχύσουν στις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από την 1η Νοεμβρίου 2018, είναι οι εξής:

Μονογονεϊκή οικογένεια: Για την αποδοχή της μονογονεϊκότητας, το νοικοκυριό θα πρέπει να απαρτίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της μονογονεϊκής οικογένειας, δηλαδή τον γονέα και το ένα ή περισσότερα ανήλικα τέκνα. Εάν το νοικοκυριό αποτελείται και από άλλα μέλη, πέραν της μονογονεϊκής οικογένειας, τότε το πρώτο ανήλικο τέκνο δεν υπολογίζεται ως ενήλικο.

 

https://ergasiakanea.eu/k

 

Top
Enable Notifications OK No thanks