-
Αρχική > Απόψεις > Αργος Ορεστικό : θα γίνει ή όχι το φετινό πανηγύρι…

Αργος Ορεστικό : θα γίνει ή όχι το φετινό πανηγύρι…

Το Δημαρχείο του Αργους Ορεστικού είχε ανέκαθεν στα χέρια του ένα πανίσχυρο οικονομικό όπλο που λέγεται ‘πανηγύρι

’.Το Δημαρχείο του Αργους Ορεστικού είχε ανέκαθεν στα χέρια του ένα πανίσχυρο οικονομικό όπλο που λέγεται ‘πανηγύρι’. Ένα όπλο, το οποίο έφερνε στα χέρια του σημαντικές οικονομικές προσόδους οι οποίες, επειδή δεν σχετιζόταν με τα κρατικά κανάλια χρηματοδότησης, του επέτρεπαν να κινείται πιο άνετα και να πραγματοποιεί επ’ ωφελεία της πόλης δικαιοπραξίες απαλλαγμένες από γραφειοκρατίες και χρονοβόρους ελέγχους.

• Κατά συνέπεια ο Δήμος του Αργους έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται σταθερά για μια απρόσκοπτη και όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη διοργάνωση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης. Πράγμα που και φέτος έδειξε ξεκινώντας υπέρ του δέοντος έγκαιρα τις εργασίες διαμόρφωσης των χώρων και την κατασκευή των περιπτέρων, από τα μέσα σχεδόν του Αυγούστου.

• Μόνο που όλος αυτός ο δημαρχιακός σχεδιασμός και η προετοιμασία, για ακόμη μια χρονιά, βρίσκεται στον αέρα και διεξάγεται ‘δίχως τον ξενοδόχο’.

• Και ο ‘ξενοδόχος’ για δεύτερη εν σειρά χρονιά λέγεται ‘κορωνοιός’.

• Θα επιτρέπουν άραγε οι συνθήκες την κανονική -ή έστω- την υπό κλίμακα και με περιοριστικά, προστατευτικά, υγειονομικά μέτρα λειτουργία της εμποροπανήγυρης στα τέλη του Σεπτέμβρη?

• Αυτή την στιγμή ουδείς μπορεί να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση.

• Το πανηγύρι του Αργους είναι γνωστό ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και των γειτονικών νομών και των γειτονικών κρατών και -έτσι όπως είχε αρχίσει τα τελευταία χρόνια- να διαμορφώνεται σε μια μείζονα φθινοπωρινή τουριστική ατραξιόν, έφερνε κόσμο ακόμα και από τα πέρατα της βορείου Ελλάδας, την μακρινή ας πούμε Αλεξανδρούπολης.

• Εν καιρώ πανδημίας και εν μέσω ενός 4ρτου κύματος μια μετακίνηση πληθυσμών, τέτοιου εύρους, υγειονομικά είναι ό,τι πιο απευκταίο γίνεται.

• Κατά συνέπεια, ας ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά ας είμαστε και προετοιμασμένοι και για το χειρότερο…

• Μια πιθανή αναγγελία ακύρωσης της εμποροπανήγυρης 2021 του Αργους Ορεστικού δεν θα πρέπει να πέσει επ’ ουδενί σαν κεραυνός εν αιθρία κι ούτε να εκπλήξει κανέναν.

Oοψόμεθα τα νεότερα

Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου –

Top
Enable Notifications OK No thanks