-
Αρχική > Απόψεις > Την γιορτή του εχει σήμερα ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος : Πολλά τα έτη σου Δέσποτα ( Συνέντευξη βίντεο )

Την γιορτή του εχει σήμερα ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος : Πολλά τα έτη σου Δέσποτα ( Συνέντευξη βίντεο )

Οταν συναντάμε τον μητροπολίτη Καστοριάς  κ Καλλίνικο είτε σε θρησκευτική εκδήλωση είτε σε συνέντευξη, που μας παραχώρησε σήμερα, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την έλευσή του στην ακριτική μας περιοχή.

“είμαι Καστοριανός! Μου αρέσει πολύ η Καστοριά ως τοπίο και ως πόλη, αλλά κυρίως μου αρέσουν οι άνθρωποι, όσους έχω συναντήσει, οι Ιερείς, οι συνεργάτες μου και οι συνεργάτες της Μητροπόλεως γενικότερα, οι εκκλησιαζόμενοι στις καθημερινές λειτουργίες, οι άρχοντες του τόπου, που συντονίζονται με τον λαό στην αγάπη και τον σεβασμό προς την Εκκλησία, οι Εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και τα παιδιά που ήδη γνώρισα”.

“Ο προκάτοχός μου Μητροπολίτης κύρος Σεραφείμ άφησε μια μεγάλη παρακαταθήκη δράσης, έργου και κοινωνικής προσφοράς, την οποία θέλω να συνεχίσω, με όσες δυνάμεις έχω, μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης εκκλησιολογίας και θεολογίας” είπε χαρακτηριστικά.

Αναλύοντας τις κινήσεις του νέου επισκόπου Καστοριάς, αυτό το οποίο διαφαίνεται πλέον ξεκάθαρα είναι, πως πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαθέτει εξαιρετική ζωτικότητα, κινητικότητα αλλά και έναν απίστευτο εσωτερικό ενθουσιασμό, τον οποίο και δεν χάνει την ευκαιρία να διοχετεύει προς πάσα κατεύθυνση.

Δεν υπάρχει εβδομάδα που να μη βγάζει κάποια θετική είδηση από το επισκοπείο, είδηση πάντα σχετική με την διαντίδραση Εκκλησίας-Κοινωνίας.

Πρόκειται κυρίως για ειδήσεις προσφοράς, παροχών και υπηρεσιών από την πλευρά της πρώτης προς την δεύτερη, με γεύματα αγάπης προς απόρους και αναξιοπαθούντες, με προσφορές δώρων αλλά και έναν ευρύτερο κύκλο κοινωνικών δρώμενων,

Εντεκα μήνες παρήλθαν μόλις από την εγκατάσταση του εδώ και μπορούμε πλέον να αποφανθούμε πως η Καστοριά και οι πολίτες της  στάθηκαν τυχεροί με την εκλογή του νέου της επισκόπου.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks