-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χειμώνας με ακριβό πετρέλαιο(Πόσο θα κυμανθεί η τιμή στην Καστοριά; βίντεο  )

Χειμώνας με ακριβό πετρέλαιο(Πόσο θα κυμανθεί η τιμή στην Καστοριά; βίντεο  )

 Κάθε χρόνο από 15 Οκτωβρίου ως τέλος Απριλίου ξεκινάει η παροχή πετρελαίου θέρμανσης και νομός Καστοριάς ανήκει στην Α Ζώνη.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Λάζαρος Ζήσης, Περιμένουμε να ξεκαθαρίσει η εικόνα για το που θα κυμανθεί η τιμή του πετρελαίου

 Η μεταβολή του καιρού τις τελευταίες μέρες και η μετάβαση ουσιαστικά στον χειμώνα αυξάνει τον «πονοκέφαλο» χιλιάδων οικογενειών στην περιοχή μας για το πώς θα περάσουν τον φετινό χειμώνα, αφού αυτός προβλέπεται να είναι από τους πιο δύσκολους. Το πετρέλαιο είναι γεγονός πλέον ότι αποτελεί είδος… πολυτελείας ενώ όλοι περιμέναμε ότι θα μειωθεί το λίτρο λόγο της αποκλιμάκωσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, ωστόσο η διάθεση του διαπιστώσαμε ότι παραμένει και φέτος σε υψηλά επίπεδα μάλιστα αγγίζει στα 1, 25 λεπτά το λίτρο.

 Κάθε χρόνο από 15 Οκτωβρίου ως τέλος Απριλίου ξεκινάει η παροχή πετρελαίου θέρμανσης

 Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Καστοριάς κ. Λάζαρος , κ. Ζήσης, όπως είπε κανείς δεν ξέρει τι πόσο θα κυμανθεί τελικά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και το σχετικό επίδομα του πετρελαίου.

«  Ακούγονται πολλά σχετικά με την τιμή του και υπολογίζω , κάνοντας εικασίες και βάσει δεδομένων , να μη κινηθούμε στο 1,20, αλλά στο 1 με 1,10 ευρώ το λίτρο», δήλωσε  ο κ Ζήσης .

Οι βενζινοπώλες ζητούν για τη Δυτική Μακεδονία, να αφαιρεθούν οι φόροι κατανάλωσης και η τιμή να κινείται κοντά στα 60 λεπτά, ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να προμηθευτεί πετρέλαιο απρόσκοπτα και να μην είναι είδος πολυτελείας, όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Ακόμη ζητούν η τιμή να παραμένει χαμηλή όλον τον χρόνο, για να μπορούν οι καταναλωτές από το καλοκαίρι ακόμη, να γεμίζουν τις δεξαμενές τους.

Ο κ. Ζήσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς οι προμηθευτές πηγαίνουμε σε όλα τα σπίτια του νομού και βλέπουμε τους συμπολίτες μας να βιώνουν καταστάσεις πολύ δύσκολες. Τα τελευταία χρόνια προμηθεύονται τις αναγκαίες μικροποσότητες, από 100 λίτρα  έως τα 500 το μέγιστο. Κάποτε τα 500 λίτρα ήταν η ελάχιστη ποσότητα προμήθειάς».

Η περίοδος της χαμηλής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης είναι από 18 Οκτωβρίου έως τέλος Απριλίου και νομός Καστοριάς ανήκει στην Α Ζώνη.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks