-
Αρχική > Παραπολιτικά > Οι παραμυθάδες και οι παραμυθιασμένοι Καστοριανοί —

Οι παραμυθάδες και οι παραμυθιασμένοι Καστοριανοί —

Κι έτσι όπως στις αλλεπάλληλες επιθέσεις του χειμώνα η Καστοριά συνεχώς ασπροφοριέται μοιάζει με Χιονάτη του Βορρά. Και παραλίγο να στήναμε ένα κανονικό παραμύθι, αν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι της σκάλωναν στον αριθμό των επτά. Θα είχαμε τότε την Χιονάτη και τους επτά νάνους. Μα δεν συνέβη! Προς ώρας έχουν αισίως φτάσει τους έντεκα. και απ’ ότι προβλέπεται, πάνε να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Η αστειότητα του πράγματος μάλιστα μπορεί να επεκταθεί μέχρι του σημείου ο αριθμός των υποψηφίων Δημάρχων να εξισωθεί με τον συνολικό αριθμό των συμβούλων που προβλέπει το διοικητικό σχήμα. Ο κάθε παριστάμενος δηλαδή μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ηγείται (αντί να ανήκει) μιας ολόκληρης παράταξης και να την εκφράζει μόνον ο ίδιος.

Θα φτιάξουμε κοντολογίς ένα συμβούλιο κορυφής, όπου όλοι θάναι αρχηγοί. Γεμάτοι έπαρση και στόμφο και στυλ και επιβλητικότητα.

Το μόνο που θα τους λείπει θα είναι ιδέες. Γιατί, η μαύρη αλήθεια είναι ότι, μέχρι τώρα, ό,τι έχει ακουστεί στα προεκλογικά πηγαδάκια δεν ξεφεύγει από το επίπεδο του μετρίου.

Είναι τετριμμένο και ξεκάθαρα διαχειριστικό. Όλα τα ‘ΘΑ’ που ακούστηκαν μέχρι τώρα ήτανε προβλέψιμα. Κρυφακούει φαίνεται ο ένας τον άλλον και αλληλο-αντιγράφονται.

 

Αλέκτωρ εφώνησε

Top
Enable Notifications OK No thanks