-
Αρχική > Διεθνή > Τρόμος: Αρχίζει ο «πόλεμος» Τραμπ – Ερντογάν μετά τη γκάφα της Τουρκίας στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Τρόμος: Αρχίζει ο «πόλεμος» Τραμπ – Ερντογάν μετά τη γκάφα της Τουρκίας στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Κλιμακώνεται η εισβολή των Τούρκων στη Συρία. Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό 415 Kούρδοι μαχητές έχουν πέσει νεκροί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία, ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη μετά τη χθεσινή επίθεση των Τούρκων κατά αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν από σήμερα, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

«Ο [Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Ωστόσο, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην συριακή πόλη Ρας αλ Αϊν. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Navenda Ragihandina

Ενσωματωμένο βίντεο

Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Την ίδια στιγμή στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ακόμα περισσότεροι δυσκολεύονται στο να βρουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, βασικά είδη διατροφής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η στάση του Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ελευθερωθεί από την ξένη στρατιωτική παρουσία κι αυτό αφορά όλες τις χώρες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στην επικράτεια ενός οποιοδήποτε κράτους, στην περίπτωση αυτή, της Συρίας, θα πρέπει να την εγκαταλείψει. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα κράτη», δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε συνέντευξή του ( RT, Arabik Sky News, Al Arabiya) αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην Συρία είναι έτοιμες να αποχωρήσουν, μόλις η νέα νόμιμη συριακή κυβέρνηση ενημερώσει την Μόσχα ότι δεν χρειάζεται πλέον την βοήθειά της.

Πυρά Τούρκων σε φυλάκιο των ΗΠΑ

Αμερικανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν την Παρασκευή (11/10) αντιμέτωποι με πυρά του πυροβολικού των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας κοντά στην πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

https://piraeuspress.gr/diethni/koinonia

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks